Halsont och J.Lo

Typiskt, dagen inan vi ska flyga till Kiruna vaknar jag med hosta, halsont och ett ton tungt huvud. Har aldrig ringt och sjukanmält mig innan, men den här gången gjorde jag det. När man knappt får ur sig ett godmorgon och ögonlocken hänger (otroligt nog) längre ner än brösten känns det som att det var dags att spräcka nollan och ringa till jobbet. Vilket jag är glad över fast jag har dåligt samvete, konstigt nog. Känner mig fortfarande helt färdig. Måste vara Sixten som har smittat mig-igen. Sist fick jag hans maginfluensa. Fast vi kunde ju blivit sjuka någon annan dag istället.

Undra hur mycket vi kommer upptäcka att vi har glömt när vi kommer fram imorgon, med tanke på att huvudet inte fungerar idag. Säkert mammas jordgubbar som hon bad oss köpa och frakta upp, så de ligger och ruttnar i kylskåpet i 11 dagar. Inse hur svårt det är att planera hur man ska lyckas få med sig 2 liter jordgubbar på en flygresa med mellanlandning och omcheckning utan att det blir sylt av dem innan man är framme. Om det är någon som har tips får de gärna dela med sig (obs, de skulle INTE vara  frusna). 

Såg bilder på J.Lo tre månader efter sin tvillingfödsel och så där såg jag ut med. Dock inte som Marc Anthony, någon måttta får det väl ändå vara :-) Efter tre månader använde jag fortfarande mammakläder och kände mig INTE redo för beach-08 kan jag ju tala om. Ibland är det skönt att inte vara kändis...jag menar efter tre månader är man glad om alla INRE delarna sitter på plats.

Nästa gång mamma och pappa kommer hit ska jag be dem ta med sig färdigvispad grädde utan burk.

Uppladdning

...pågår inför resan hem. Just nu tjuvtvättar vi förfullt. Haft två överfulla tvättsäckar som väntar på oss eftersom vi missade tvättiden i tisdags. Istället kom jag bärande på två TUNGA säckar och en liten grabb på 10,5 kilo ena armen, (DET är mammamuskler!! Synd att de inte syns bara) klockan 07.30 på onsdagsmorgonen bara för att upptäcka att jag var en dag för sent ute. Den morgonstunden hade inte guld i mun, kan jag säga.

Ante ska kolla på fotboll ikväll, säkert något skitlag som spelar :-) och jag ska sortera in våra nyframkallade kort på Sigge. Vi körde en stor beställning på nästan 600 kort, dvs kort på sigge från 1 mån till 1 år. Märks att han är ensambarn :-) Ändå plockade jag bort en massa kort innan beställningen.

Snart syns vi vid en renhud när dig :-)


Ändor, barn och bollar.

Idag var det dags för en utedag i Skälby igen med öppna förskolan. Den här gånger fick vi extra fint besök av en andmamma och hennes små ungar (hon kanske också behövde få lite extra avlastning).
Sigge missade den storslagna entrén när han låg och slumrade sött i sin vagn.



Det var fler som var fikasugna, till min stora skräck/förtjusning.



Sigge och Noah kämpar om bollen, ett tag var de tre grabbar om den, men Neo gav upp och hittade en annan STÖRRE boll :-)

Den här fighten vann Noah...

Sen blev det en sväng in till stan för inköp av bröllopspresent till Jenny och Danne, samt shorts och t-shirts till Ante som dock har hela garderoben full med t-shirts i varierande storlekar.
På måndag drar vi oss upp till Kiruna, är lite smånervös inför flygresan upp då Sixten har svårt att sitta still på beställning och numera kan han protestera riktigt högt om han vill. Så dom där uppe lär nog märka när vi kliver ombord på planet.

Min första lista, tadaaa!

Såg denna hos Spiro för x antal månader sedan-och snodde den rakt av!

För 5 år sedan (2003):  Pluggade jag till syrra och "hade en historia till allt" enligt en av lärarna. Led av skrivkramp och tentaångest, men hade det väldigt trevligt i Västervik under praktikperioden, när vi var 4 tjejer som delade på typ 10 kvadrat :-) Hade många trevliga kvällar på Kåren och många inte lika trevliga dagen-efter-upplevelser.

För 10 år sedan (1998): Gick jag första/andra året på gymnasiet. Var olyckligt kär mest hela tiden och fick toppen sommarjobbet att städa gymnasieskolan i 3 veckor för 3000 kr. Spelade volleyboll och såg metropoler som Glommersträsk  och Gislaved. Upplevde den första kärleken och var SÅ tafatt och blyg.

För 15 år sedan (1993): Var jag 12 år och jätte avundsjuk på Nina i klassen som hade en mockajacka med fransar, samt boots och RIKTIG snedlugg, dvs allt som jag inte hade :-) Fick min första cd-spelare och var kär i Jocke i klassen (liksom 90%) av klassens andra tjejer, de övriga 10% var kär i Matti.

För 20 år sedan (1988): Var jag en ettagluttare och hade en lärarinna som hette Eva och som alltid berättade samma historia; om hur hon kände min morfar och att han brukade somna under en vävstol när de var små. Jag var också avundsjuk på alla som hade glasögon OCH tandställning (tandställning fick jag sen när det inte var tufft att ha det något mer). Jag gick på fritids som jag HATADE, mimade till Lili och Sussie med Sussi som ville ha en kanin och vars mamma också sålde Oriflame produkter. 




Look, no hands!

Igår när jag kom hem från jobbet blev det en tur till IKEA. Efter att Sigge hade klättrat upp halvvägs för trappan, släppt händerna och ville busa insåg vi att det nog är dags för en trappgrind till. Han har blivit så attans snabb och klättrar/kryper förbi allt som står i vägen för hans framfart, att han inte har något risktänkande gör ju inte saken bättre. Som igår när vi var på IKEA och han fick känna på ullplädarna, vilket var jätteroligt. Huxflux faller han framstupa ner längst med lådan, där det var ett hål mellan alla plädar. Som tur var fick jag tag i fötterna så han hängde raklång med halva kroppen ner bland alla plädar innan jag fick upp honom-jätteroligt tyckte han och kiknade av skratt, medan jag stod med hjärtat i halsgropen. Hade han fått hade han gärna tagit tio sådana turer till, ull i näsan eller ej. Förutom ett trappgrind blev det även en ny matta, en hylla och (äntligen) en skohylla. Så nu ser det ut så här hemma.



Av någon konstig anledning kan det aldrig se städat ut hos oss längre, men igår kväll låg alla sakerna snyggt inplockat i hyllan.



Är så skönt med en skohylla där benen inte lossnar och som man får bygga ihop med jämna mellanrum. Att skorna sedan inte står kvar i hyllan efter att en viss Sixten har slängt ut dom är en annan sak. Observera att den här bilden togs när han låg och sov. Han har börjat gömma sin nappflaska med vatten nu och det ställer till problem för oss, då den kan vara precis var som helst. Jag har redan kikat i skafferiet och där låg den inte, nästa ställe jag ska kika på är papperskorgen på toaletten, då han tycker han är jätteduktig som kan slänga saker som ligger och "skräpar" där.

Tänkte lägga upp lite fler bilder från Emmas bröllop och här kommer en från paketinslagningen


Kyrkan




Samt en på Sixten i den berömda trappan där han snyggar till sig innan bröllopet

Vilken helg!

Vilken helg! Först bröllop sedan brunch dagen efter. Fattar knappt att vi hunnit med att tvätta däremellan. 
d         hhhhhhh1xlpå BGFLL 7 7I, Sixten ville tillägga något, kanske en kodad bebiskärleksförklaring till Minna :-)
Mest troligt är det bara en protest över att aldrig får trycka på tangenterna när jag skriver. Det roliga är att han alltid lyckas hitta kortkommandona som en själv aldrig lyckas klura ut, framtidens hi-techgeneration är född, han lyckas redan förvilla en :-)

Om två veckor drar vi till Kiruna för nästa bröllop, Jenny och Dannes (inte samma Danne som i inlägget innan
dock :-) ). Blir lite mor- farföräldrartid för lillSigge så hans slitna föräldrar får pusta ut :-)


Emma + Dan 080614

Igår var et äntligen dags för Emma och Dannes bröllop. Tidsoptimist som man är kom vi till kyrkan 5 min innan det började och fick halv springa in och sätta oss. Att vi inte riktigt hade koll på vilken kyrka det var och körde förbi den och fick vända i Resmo och köra tillbaka gjorde inte saken bättre. Men vigseln var jättefin och tårarna rann... Ante undrade lite förvånat varför jag grinade, men det var så fint och romantiskt. Är så glad för deras skull och det VAR verkligen en speciell dag. Undrar bara vem som vann tipspromenaden... Tror inte det var vi iaf...Tack Emma och Dan för ett toppenbröllop och all kärlek till er!






Minnis letar risgryn :-)



...och Sixten hängde i baren

Suck, när ska tv:n bli min igen?

Fotboll, idag igen...Tar det aldrig slut?! Fast jag har börjat läsa en jättebra bok, Brunstkalendern av Emma Halmberg (?), den kanske du skulle gilla Sofia, bonddotter som du är :-) Imorgon är det äntligen dags för bröllop, ska bli så roligt att se Emma, Danne och Minna. Är lite nervös hur Sigge kommer att vara. Han fick sin tredje vaccination igår och har haft lite feber efter det. Men ikväll är han sitt gamla jag igen och förhoppningsvis är han feberfri imorgon.  Ska passa på att fota så ni får se hur fin hela familjen är när vi är uppklädda förengångs skull och inte skruttar runt i mysbyxor och nerdreglade t-shirts. Sigge har upptäckt att man kan slicka av pålägget på smörgåsen och på så sätt bara få i sig det goda, till våran förtret, för huxflux ligger det avslickade rån och smörgåsar under bordet. Avslickad, undra om det är ett ord egentligen, fast jag insåg just att det kan tolkas på ett helt annat sätt än vad jag syftade på, hm.

Sen på söndagen ska vi på brunch hos Moses föräldrar, det ska bli roligt att träffa dem igen och deras hund Jeppe. Sixten har en förkärlek till djur och andra barn just nu, det är bara det att de (oftast) inte är intresserade av honom lika mycket, trots att han nästan hänger halvvägs över vagnen och sträcker sig/ropar efter dem. Det är nästan så att vi får skaffa oss en liten katt igen, nu när Musse är borta.


Mamas little helper

Eftersom Ante fick ett verktygsbälte för något år sedan med motiveringen "det kan vara bra att ha om man ser att en spik sticker ut på grannens hus ". Tilläggas bör att vi bor i lägenhet, men skit samma, han fick ett verktygsbälte. Så då är det klart att Sixten skulle få ett verktygsbälte med.


Och har man ett verktysbälte så måste man ju kika runt så det inte sticker ut en massa spikar.


Igår frågade jag Ante när under det gågna året han tycker vi har haft det som mysigast och utan att tveka en sekund svarar han "nu". Det är klart det har varit mysigt under de gångna månaderna med men just nu är livet med Sixten extra mysigt. Det är tusen gånger lättare när man slipper bära runt på honom hela tiden och kan leka MED varandra och ha en tvåvägs kommunikation, dock begränsad till "öh", "nanana" "papapa" och "argh" men ändå. Det är klart att bebistiden är mysig med men bara det att man får sova hela nätterna är guld värt, att bli väckt 3-4 ggr/natt i flera månaders tid drar ner humöret minst sagt. Så jag tycker lite synd om Ante som fått stå ut med två griniga hemmaskruttare tidigare. Men det är klart man saknar att ha en liten bebiskropp alldeles ihopkrupen tätt intill sin egen i sängen och dunigt bebishår i näsan och det är nog likadant med de första månaderna som med förlossningen- att du glömmer hur jobbigt det är.  Så jag är SÅ avundsjuk på Sara som snart får uppleva bergochdalbanelivet med en liten skrutt och på Sofia som är mitt i det.

Mamma och Sixtenmys


Fotboll...

är grymt överskattat! Fast igår fick jag klämma en fotbollskille på musklerna :-) Känns rätt bra att bara be honom ta av sig tröjan-och så gör han det, betalt för att känna fick jag med. Det där kan ju misstolkas så det bara sjunger om det. Men jobbar man som sjuksköterska så går det till så, antagligen är det bara en form av kompensation för att vi har så taskig lön. Att jag sedan såg att fotbollskillen var ÅTTA år yngre än mig gör ju inte saken bättre. Nu börjar man säga saker som "nä, han är för UNG, för mig". Snacka om tantvarning!

Idag var jag och grabbarna grus på stan och shoppade. Det är ju dags för Emmas  och Jennys bröllop snart, och nej det ska inte gifta sig med varandra utan det är två separata bröllop. Annars är ju båda snygga och gulliga och hade säkert blivit lyckliga ihop.

Det var värmerekord idag, 30 grader-inte roligt när man inte befinner sig på stranden. I Kiruna snöar det...Jag och Sigge hade lite mammaochSixtentid tillsammans och var ute och blåste såpbubblor. Det roligaste var tyckte han när han fick smälla alla jättestora innan de hade lämnat pinnen, så jag fick allt såpbubbel i ansiktet.


Kex, är gott det med!

Nu ska jag äta jordgubbar innan Ante har hunnit vräka i sig alla.

Kram kram

Grill och depp

Av någon anledning låter alltid saker som innehåller ordet grill så gott, typ grillchips, grillen, grillkorv, grillade hamburgare etc. Ikväll var vi och grillade hos Lena, André och Noah hela familjen. Det var så trevligt man kan ha det två småbarnsföräldrar där två småkillar slåss om vem som ska få ta på grillen (som är glödhet). Sixten ägnade 75% av tiden till att tugga gräs alt. äta bark. Det är tydligen himmelriket för en liten parvel på ett år. Det känns så orättvist och tråkigt att alla uppe i Kiruna inte får ta del av Sixtens bravader och alla lustigheter han tar sig för. Ibland känns det som om man är ensammast i hela världen, fast det är självvalt, men ändå inte. Man räknas inte längre utan är en parentes i två världar och hur man än gör så blir det inte bra...



Igår var ingen vanlig dag för det var...

Sigges fördelsedag *sjunger*! Tack alla som kom ihåg och skickade presenter/ringde.
Eftersom det blev en schemamiss och jag var tvungen att jobba kväll, blev det ett intensivt firande.
Paketöppningen var nästan lika rolig som presenterna.




Nycklarna från farmor och Tore var en riktig hit (börjar redan efter ett dygn bli less på: "en blå bil, ett gult hus etc.").





Grädden var det bästa med tårtan, allt det andra var överskattat :-)

Gissa om det kändes surt att gå och jobba. Idag har jag dock varit ledig och vi har hunnit med alla måsten, så idag ska jag bara mysa och tänka tillbaka på året som har varit.

Nyss hemkommna från BB.



En månad



Två månader



Tre månader



Fyra månader



Fem månader



Sex månader



Sju månader



Åtta månader



Nio månader



Tio månader



Elva månader



...och ett år


Kram och puss!


Förberedelse

Om två dagar blir våran lillkille ett år! Fattar inte att tiden har gått så snabbt tyckte det var nyss vi kom hem med 
honom från BB.


       
Sixten tre timmar gammal.



Och nu ska han snart börja dagis, tänk vad mycket som hinner hända på ett år.
Idag är det tårtingrediensinköp som gäller samt vattna blommor hos Maria som är uppe i Kiruna. Sen jobbar jag eftermiddag, känns lite tråkigt med tanke på att termometern har legat konstant på 24 grader sen helgen.


Fest i det gröna x 2

Jisses, vad trött jag är idag! Fast inte så värst bakis för övrigt. Gårdagen blev hektisk, på förmiddagen var jag, Ante och Sigge i Krusenstiernskaträdgården igen och fikade, det var vi, pensionärer och ett folkdansband som spelade fioler och dylikt. Men trevligt var det, vi träffade på Neo och hans föräldrar med så vi satt och fikade med dem ett tag medans Neo dansade loss till musiken. Sigge var nyvaken och väldigt skeptisk till allt ståhejande. Sen var det bara att hoppa in i duschen och ge sig iväg till Eva-Marie som fyllde 30. Det var grillning och lekar, tävlingsmänniska som man är blev jag lite sur över att vårt lag förlorade med ett poäng och kubb är en j-kligt överskattad sport! Vi var ett gäng som åkte in till Harrys vid 24 tiden och för första gången i mitt liv fick jag gå förbi kön-inte för att man är en superkändis med spiror som räcker två meter upp utan för att Therese hade connections. Fast jag insåg rätt snabbt att jag inte har missat någonting under det 1,5 år jag inte har varit ute i krogsvängen.

Glada tjejer på väg in till stan.


Jag glömde att fota lite igår när vi var och fikade i det gröna, men här kommer det en bild när Sigge visar sina nya skills :-)




Sista blev lite suddig men det är svårt att fota samtidigt som man ska rädda sin orädde son.

RSS 2.0