Fredag

Gissa vem som ska på fest imorgon, jo jag! Första gången sedan Sixten föddes (ja, så tråkig är jag) ska jag på "riktig" fest, eller rättare sagt 30-års firande med grillning och kubb. Få se hur bakis man kommer vara efter två glas vin då på söndagen. Såg att det var länge sedan jag la upp en ny bild på Sigge, får ta och skärpa mig och fota lite.

Idag fick jag för första gången in en patient med en pneumothorax, eller rättare sagt en ventilpneumothorax dvs luft kommer in i lungan men ej ut, vilket gör att lungan expanderar och trycker ihop alla andra organ i bröstkorgen. Väldigt ovanligt är det iallafall, vi har en sjuksköterska som har jobbat där i 20 år och hon hade aldrig sett det förut. Allt gick som på räls ändå så jag får ta och sträcka på mig lite :-) Är så dålig annars på att ge mig själv beröm, det är lättare att vara självkritisk.

Tjing tjing


Hemhjälp

Undra om man måste skatta för hushållsnäratjänster om arbetskraften består av en ettåring (snart)? Med en väldig fart åker alla sakerna in i låder, under bord alt. mattor eller under vagnen. Fast å andra sidan åker de ut på golvet igen efter ett litet tag. Kvällarna brukar bestå av sakletarjakt efter diverse saker, typ fjärrkontrollen till tv. Det roliga är att det inte går att tänka logiskt heller så det är bara att gå runt i lägenheten och krypa under soffan och leta. Idag hittade jag tex Antes nytvättade kalsoner i Sixtens förvaringslåda ovanpå alla hans leksaker. Sigge tyckte väl att de låg och skräpade på golvet när jag vikte tvätt. Idag hjälpte han mig med att tömma diskmaskinen och tyckte han var såå duktig (och det var han förstås), när han stod på knä på luckan och räckte mig sina plasttallrikar. Fast mest glad var han nog för att han faktiskt fick vara vid diskmaskinen när den var öppen. Efter att ha hört skräckhistorier på jobbet om hur småbarn blivit spetsade på knivar i diskmaskinen är den nämligen ajabaja för Sigge. Nu måste jag gå ner och äta glass eftersom jag lovade Ante att göra det, har skippat min endagars träningsnoja och hoppas numera att jobbet ska få mig i form :-)Vi äro musikanter...

Oj, såg att jag inte har skrivit på ett tag, men tiden räcker inte riktigt till ibland...Har varit en hektisk helg minst sagt. Jobbat har jag gjort med. Är avundsjuk på Ante som får vara hemma med Sigge hela dagarna, han är inne i en så underbar period där han lär sig så mycket nytt varenda dag. Det nya är att han numera pekar på saker han vill ha/eller vill att vi ska göra och då är det bara att lyda the big boss :-) När jag var mammaledig bestod dagarna bara av att bära, trösta, vagga och vyssa (och amma). Sova kasst fick man också. Nu består dagarna mest av lek, mat och hålla koll så han inte drar ner en massa böcker från bokhyllan på huvudet/klättrar uppför trappen/äter mindre bra saker (typ blomjord) och jaga honom runt, runt i lägenheten. Så ni kan ju förstå att jag är lite avis på killarna som är hemma. Inser nu att det var ett dåligt byte jag gjorde :-) Men jag unnar Ante och Sixten all tid tillsammans och längtar redan efter en till bebis, för min lillkille är ju inte någon liten snutt längre. Men tillökningen får vänta, först måste jag övertyga Ante och sen måste vi passa på att njuta och skämma bort Sixten ett tag till.  

Jag såg fram emot min "första" lön nu när jag har börjat jobba igen, äntligen lite mer pengar...trodde jag ja! Mina chefer har visst glömt att meddela lönekontoret att jag är tillbaka, så jag fick bara 4000-för en hel månad! Eftersom personalen alltid är på tjänsteärende/gått för dagen/har lunch tog det ett tag innan jag fick tag på lönetanten och förhoppningsvis får jag mer pengar nästa vecka. Om inte annat får karlarna i familjen ge sig ut och uppträda på stadens gator och torg :-)


Wildlife

Igår var vi med öppna förskolan i Skälby (ett jättestort grönområde med lekpark och djur). Det var jättefint väder, sådet blev premiär för Sigges nya solmössa.


Det blev lek och bus och sen slog frisk luften till :-)Själv satt man och snorade och nös stup i kvarten, förbaskade pollen. Sigge fick sin första nära-hästen-upplevelse med. Han fick klappa en av hästarna och tyckte det var jättespännande och roligt-ända tills den vände på sig och tittade rakt på honom, då skrattade och skrek han av skräckblandad förtjusning och klättrade längst armarna på mig i famnen. Sen började ett par äldra barn mata hästarna med morötter och då tyckte Sigges mamma att det var dags att gå, eftersom hans små armar kan vara förvillande lik en morot (att hon har respekt för stora djur med stora tänder har inget med saken att göra).  Det blev fika istället och sigge satt still i stolen i hela två minuter säkert innan han ville ner i gräset igen.


Nu är det baddags för lill och storkillen. Sigge har en förkärlek till att visa sin mamma duschmunstycket, varav hela badrummet är sjöblött efteråt (inklusive mamman). Så nu ska jag gå ner och sätta på cyklopet och titta till de små blötdjuren. 

Missförstånd?

Vet inte om man ska skratta eller gråta när man har en liten kille som skrattar så han kiknar, kastar sig fram och tillbaka i spjälsängen och brummar/pruttar med munnen när hans föräldrar vill att han ska sova, helst redan för en halvtimme sedan...


Herrarna i hagen

Idag var vi och tittade på fotboll. Sixten var rätt fascinerad i hela fem minuter sedan ville han bort från vagnen. Vi har även hunnit en sväng på stan och inhandlat nya skor till Ante och fikat med Lena, André och Noah som vi stötte på inne hos optikern. Jag har även varit på internutbildning i 3 timmar och fått lära mig vad man säger när någon ringer och lämnar ett bombhot. Jisses, vad trött i skallen jag var efteråt, trodde inte det fanns så många olika telefoner och knappar på jobbet. Ett tips: har du en finne någonstans, sök inte akutvård!

Sixten i det grönaLinda hjärta Jonas

Var inne nyss och läste på Jonas Gardells hemsida och insåg att jag är en liten lus. Ingen kan skriva som han och än så länge har jag inte sett någon vara i närheten av det heller. Ju mer man läser desto plattare blir ens egna ord, fast Jonas verkar vara en hygglig kille, så det är nog inte meningen att vi andra dödliga ska uppfatta det så. Men jag bara tackar och bugar och inser än en gång varför jag inte är författare utan går med fotriktiga skor i betongkorridorer.


Bla, bla...

Idag har jag varit och hämtat ut nya Pino böcker till Sixten som jag beställt. Han fick en av min mamma när han var liten och nu älskar han verkligen den. Så mycket att sidorna nu för tiden är halva och ihop tjepade gånger flera, efter att Sixten har läst själv.


Det ska börjas i tid...Det här fotot togs när boken fortfarande var intakt :-)Sanningens ögonblick

Är ett program jag aldrig hade ställt upp i...eftersom jag är så tokambivalent med vad jag känner hade jag åkt ut på första frågan. Typ, "har du någongång tjuvläst din partners SMS eller mail?" första tanken är ju nej, det har jag inte men sen börjar man fundera och har man varit ihop i 8 år så kommer man ju inte ihåg om man har gjort det någongång just i början av förhållandet. Och då börjar man ju tvivla och tillslut när man har velat fram och tillbaka i flera minuter så måste man ju komma fram till ett svar och vips hade jag åkt ut eftersom jag inte riktigt kommer ihåg om jag gjorde det hösten 2000 och kanske ljuger omedvetet.

Hörde ett tråkigt läkarskämt igår:
 Det var ett par medicinstuderande som gick runt på ett privatsjukhus i USA med sjukhusdirektören. Efter lite rundvandring kommer de in på ett rum där det ligger en patient och drar en handtralla i full action. Studenterna blir lite beklämda och frågar direktören om det verkligen är passande, varav direktören svarar: " -Den här patienten har en väldigt ovanlig sjukdom som gör att han måste onanera flera gånger om dagen för att överleva, så det här är ett specialfall, men som sagt, det är en väldigt ovanlig tillstånd. " Studenterna godtog förklaringen och kände sympati för patienten. Rundturen fortsatte och efter ett tag kom de in i ett nytt rum där det ligger en annan man och blir avsugen av två snygga sköterskor (givetvis). Nu började de tycka att det var lite väl mycket och ifrågasatte direktören än en gång, varav han svarar: " -Det här låter lite konstigt, men den här mannen har samma, extremt ovanliga sjukdom som den andra mannen. Enda skillnaden är att han här har en bättre sjukvårdsförsäkring".

Ja, vem har sagt att läkare har bra humor? Läkarna kring bordet skrattade så de kiknade, by the way.

Ante var och köpte förvaringslådor idag och våran lilla hjälpare ville såklart hjälpa till och då kan det sluta såhär:Skumma bananer

Vet inte om det är jag som är dum och inte fattar var man hittar saker nu när de har bytt domän (eller vad det nu är) på bloggen. Men mamma och syran påstår att de har skrivit till mig men jag hittar det inte, kan vara mummybrain som spökar igen :-) Igår fick jag träffa sötlökarna Emma och Danne, men inte lilla Minnnis, fast henne får jag träffa snart *längtar*, ska bli så spännande. Håller med Emsan att det är så roligt att se hur olika barnen är och vad häftigt det är att se mixen av föräldrarna och att varje barn är så unikt (och vuxna för den delen). Sigge + Emma = sant
Efter allt trevligt, åkte jag och jobbade-lagom roligt. Trodde inte småbarnsföräldrar kunde försova sig, men det kan man tydligen upptäckte jag imorse när jag vaknade tio minuter innan jag började jobba. Så det var bara att hoppa i kläderna och borsta tänderna och ge sig i väg till jobbet, men kuddmärkern kvar på kinden. Sigge den lilla fisen låg fortfarande och sov så sött. De första timmarna på jobbet såg jag suddigt och var helt snurrig i huvudet innan kroppen vaknade till ordentligt, kände nästan hur jag fortfarande sömndreglade och halvskelade. Så de första patienterna jag hade måste trott att jag varit på en hejdundrande fest kvällen innan, när jag kom med håret på ända och sminket på sniskan :-)


04.49

...bestämde sig Sigge att han inte ville sova längre imorse. Nytt rekord. Efter att hans tappra föräldrar hade kämpat i över en timmes tid med att få honom att somna om gav de upp, resultat blev en grinig och trött unge och griniga och trötta föräldrar. Inte riktigt en toppendag idag. Men Ante är glad för att det är hockey ikväll, han tror att han ska orka vara uppe tills matchen är slut, någongång vid 02-tiden inatt. Jag tror att jag kommer höra snarkningar från honom redan vid 22-tiden. Sigge har kortat ner sin nattsömn med en halvtimme två dagar på rad nu så imorgon lär han väl vakna 04.19 istället och det är min tur att gå upp med honom.

*gäsp, gäsp*Förskola

Vi fick papper idag om att Sixten har fått dagisplats på just den förskola som vi ville, även om läget inte såg så ljust ut när vi var där. Känns jätteskönt att han får börja där, det kändes verkligen som om alla var så engagerade där och alla jag har pratat med har bara haft positiva saker att säga. Men det känns verkligen som om våran lilla bebis inte är en bebis något mer. Hur ska det vara den dagen han flyttar hemifrån när man har separationsångest för att han ska börja på dagis :-) Hoppas verkligen att han kommer att trivas och får kompisar där. Som tur är så är det ett tag till innan det är dags för honom att drillas :-)

Vi var på öppna förskolan idag och då kan man vara så här glad om man är en kille i sina bästa månader med en lagom rund mage.

Ajabaja!

Det blev inget jobb idag. 06.50 steg jag upp imorse, åt frukost klädde på mig, pussade en pigg Sixten och gick till jobbet, bara för att upptäcka att jag inte skulle jobba idag utan imorgon. Så då var det bara att byta om och gå hem igen, till en grinig sambo och glad lillkille. Jag förstörde hela Antes dagsplanering och det första han sa var "vad gör du hemma?" med besviken röst. De glada hurra ropen försvann i ett ögonblick :-) Helt plötsligt är man inte ovärdelig längre, allt står inte och faller med mig och det känns faktiskt skönt. Blir en sväng till förskolan idag och kanske storhandling, får se vad vi orkar med.

Sigge har förkärlek till mina blommor, det är bara att de är ajabaja för honom.
image56

Hm, den SER ju så spännande ut...undra om mamma är i närheten...

image57
Ajabaja, men jag GJORDE ju ingenting. Jag har min mest oskyldiga min...

image58
Krypa under mamma och pappas säng och kika fram är lite kul det med.

ps. svärmor läser visst bloggen med och frågade Ante om könshåret :-) ds.Skofetisch?

Det blev en sulky till Sigge idag, samt lite kläder till mamma och pappa och Sigge. Samt ett par solbriller till Sigge, ska fota och lägga upp en bilder på dem.  Vi fick sällskap idag av André och Noah. Så jag var ensam mamma med två pappalediga så det var inte dåligt :-) Tycker annars man är omringad av mammor bara. Sigge hittade sitt favoritställe iallfall-skoaffären. Han var inte still en sekund utan kröp omkring bland alla hyllor, slog på speglar och snodde skor. Så det var ett heltidsjobb att försöka hitta ett par skor till Ante. Efter ett tag gav vi upp och började följa spåren av honom, han lyckades krångla av jackan längst vägen så det var bara att börja plocka upp efter honom innan vi  hittade busungen långt ifrån vart vi hade satt ner honom. Det är glid på den rumpan! Ante kollar hockey och favoriten Douglas Murray och jag funderar skarpt på att gå och lägga mig. Jobb imorgon igen, 8-16 som ambulansmottagare. Känner att min stressnivå är vid fotknölarna så vi får väl se hur dagen blir.Facebook

Jag har inte riktigt fattat hysterin med Facebook...Jag är medlem men jag tycker deras sida bara är allmän rörig och full med en massa spam. Ändå är jag fortfarande medlem, för jag KAN ju missa något. Det är ungefär som när man var ute i krogsvängen. Man har inte lust att gå ut just den helgen, men ändå gjorde man det för just den kvällen kunde det ju vara så att pojken med stort P var ute. Facebook är som en klassåterträff så fort man har uppdaterat sig med vad alla gör nu för tiden, var de bor och hur många barn det har är det bara allmänt tråkigt, för sen har man inget att prata om. Det som är bra med facebook är att man kan lämna den utan att behöva hitta på en dålig ursäkt, typ "jag kom just på att jag har stängt in katten i kylskåpet".

Idag är jag så trött, så trött att jag nästan trillade ner i spjälsängen när jag la Sixten. Jobbade kväll igår och förmiddag idag och då sover jag alltid så dåligt. Att Sixten har hostat hela natten och Ante snarkat gör ju inte saken bättre. Ett tag funderade jag på att gå och lägga mig på soffan, men den är i skinn och vakna upp i en varm skinnsoffa alldeles genomsvettig är inte en höjdare. Så jag låg kvar och vände och vred på mig. Idag var jag på medicinsidan och det var full rulle hela dagen och när jag väl kommer hem sönderstressad och slut, säger Ante "hoppas du är pigg för vi får besök om 45 min och jag ska iväg och klippa mig nu", i det ögonblicket tyckte jag inte så mycket om honom-milt sagt.

Imorgon drar vi en sväng till Öland och köpcentret där, under tiden får ni titta på en gammal bild av Sigge.
None
Sixten 6 mån precis.

Snusk och humor.

Trodde att jag hittade ett könshår på tangentbordet och började febrilt fantisera hur den hade hamnat där och tänkte nästan gå och utsätta Ante för ett korsförhör, när jag insåg att det var lite för långt för att komma från de regionerna. Efter att ha satt det under lampan såg jag att det inte var ett könshår, utan ett Sixten hår. Nu ser ni säkert framför er en liten kille med massa svart krulligt hår på huvudet :-) Men det upphittade håret var mellanblont och det borde ju redan då ringa en klocka hos mig, men det kändes så grovt. Fast den lilla rackaren har ju tredubbelt så grovt hår än vad jag har-på huvudet. Känner att jag trasslar till det för mig så jag avslutar den här diskutionen nu :-)

Hörde en smårolig fräckis för ett tag sedan, så håll i er:

Det kommer en snygg tjej i kortkort till charkdisken och ber om en grov falukorv.
Expiditern tycker hon är vrålsnygg och frågar snällt om han ska skiva den färdigt till henne. 
Då lyfter hon på kjolen och frågar honom: "Tycker du det här ser ut som ett cd-ställ, eller?"
  
Sug på den :-)


Fika i det gröna

Nyss hemkommen från Krusenstiernska (ingen aning om det stavas så men...) trädgården. Är riktigt varmt idag och det kändes inte så lockande att sitta inne i lägenheten så idag blev det shorts och linne premiär. Var riktigt fint i trädgården, blombladen från träden blåste i vinden och hembakad bulla med kaffe sitter ju alltid fint i magen. Sigge blev facinerad av en kråka/skata/korp eller vad det nu var för fågel.
image52

Gårdagen var hektisk, var ungefär som om halva staden bestämde sig för att göra ett besök på ortopeden och ett tag kändes det som om alla hade nackkragar som skavde och plockade bort dem på eget initiativ, vilket fick mitt hjärta att hoppa ur bröstet. Att läkaren sen tillbringade flera timmar på operation istället för att ta patienter nere hos oss, gjorde inte saken bättre. Som tur var så var alla patienter trevliga och glada trots den långa väntetiden. Förstår inte hur de lyckas hålla uppe humöret, själv hade jag fått krupp efter två timmar.

Men idag är jag ledig och det är Körslaget på tv så det kan inte bli bättre :-)Lost

Fick lite prestationsångest när jag kikade runt på lite andra bloggar hur uppdaterade alla är. Själv slutade man ha koll på saker och ting ungefär i samma veva som Al Gore fick nobelpriset. Så för att verka lite uppdaterad gick jag in på Aftonbladets hemsida och läste lite. Efter ett tag insåg jag att jag egentligen bara läste allt skvaller och inga nyheter, men jag blev bara orolig och deprimerad av att läsa om svälten och klimathotet och stigande matpriser. Det var lättare att läsa om hur man blir en modern pappa *harkel*. Sigges moderna pappa är sjuk säger han. Ont i halsen och SÄÄKERT feber, för hans normala kroppstemperatur ligger på 36 någonting och har man då 37,3 så har han ju feber (eller hur Emma). Jag hann också läsa att fotbollsfrun ska bli trebarnsmamma, så vi ligger lite efter. Summan av kardemumman, jag blev inte uppdaterad om läget den här gången heller :-)

Ledig dag

Det blev ett par skor till Sigge idag. Han var dock måttligt imponerad, så fort vi kom hem la han ner dem i lådan igen. Men sen när vi gick till lekparken verkade det gå bra att ha skorna på sig. Han envisades med att plocka upp VARENDA litet sankorn och ge det till oss. Inte så där strålande roligt med tanke på att hela lekparken är full med sand.
image47

image48

image49

Ante kom på den strålande idéen att be Sigge klappa händerna när han stod upp och höll i sig i matstolen. Tilläggas bör att Sigge inte kan stå än utan att hålla i sig. För att återkoppla till bilderna, så upptäckte jag att det inte heller var en så bra idé att sätta på Sixten ljusgrå byxor när vi skulle till lekparken. Med tanke på att han hasar sig fram på rumpan alt. knäna så var inte byxorna så gråa längre när vi kom hem.

Imorgon är det jobb igen och då ska jag vara på ortopedsidan, känns inte så lockande eftersom jag har rätt dålig koll på ortopedi om jag ska vara ärlig. Okej, jag kan se om en arm är urled när det är uppenbart men oftast är det inte det. Sen kan vissa saker som jag tycker ter sig vara rätt enkla att behandla, typ smärtstillande och hem vara skador som måste opereras akut. Sen förväntar sig läkarna att man ska vara tankeläsare och hunnit förbereda en punktion på 5 sekunder, när jag knappt vet vad det är för grejer som ska vara framme. Röntgensvaren ska jag inte ens gå in på, man har tur om man vet vilken kroppsdel det handlar om. Låter betryggande, va? Som tur är så har jag bra arbetskamrater som förhoppningsvis fattar mer än vad jag gör :-)


Inköp

Solen skinner och det är tryckande varmt ute och vad sysslar familjen med-jo, matinköp och förhoppningsvis sko-och sommarklädesinköp till Sigge. Börjar bli lite för varmt med tjocksockar. Igår fick man prata engelska också. Min stackars mammahjärna har fått gå på högvarv senaste dagarna och jag som trodde Sixten skulle bli lite mer pappig och inte så mammig nu när jag jobbar hade totalt fel, han är tusen gånger mer mammig nu. Men det går nog över när han har vant sig vid att pappa är hemma hela dagarna istället. Nu ska jag hoppa i duschen och ge mig iväg till Maxi.Stand up

Usch, dagarna bara rusar iväg men nu har jag ca 5 minuter på mig att skriva ett inlägg innan Antes jobbarkompis Nisse kommer förbi. På jobbet blev det en rivstart, fick börja med att förbereda en patient för IVA (intensivvårdsavdelningen) och köra henne dit. Så nu är jag verkligen tillbaka, kändes skönt att inse att man faktiskt inte har tappat så mycket trots att man har varit borta ett år. Men då hade jag bra arbetskamrater som skötte ruljansen medans jag var upptagen med alla förberedelser inför IVA. Ante och Sigge har också haft det bra, Sigge har klivit upp för trappan själv idag för första gången. När Ante käkade frukost och gick för att titta vad lillkillen höll på med så satt han så fint på första trappsteget. Det roliga är att han ju inte har något risktänkande utan kan slänga sig bara rakt ner utan att tänka på konsekvenserna (och nu syftar jag inte på ante). Får ta och inhandla en till grind för nedervåningen.

Sigges feber har släppt, skönt nog och nu är han precis som vanligt. Lite mer bestämd bara :-) Vi ska gå och lämna nya prover när han är frisk så vi ser att blodvärdet är bra. Läkarna visste inte riktigt vad hans feber berodde på och med tanke på att han hade 131 i CRP (sänka) och 40,5 i feber men var hur pigg som helst ändå så är det en gåta. Men förhoppningsvis är/var det bara en engångsförteelse.

Jag kommer inte ihåg vad de små, elaka dvärgarna kallas som vaktar guldet vid regnbågens slut men om det fanns en bild på dem skulle de kanske se ut så här:
image45

Var tvungen att lägga upp den här bilden med för han är så lik Sussis dotter Turina på den:
image46
 
Sen en till bild där han visar sina nyvunna stand up skills :-)
image47

Ja, det var de fem minutrarna det!


Sjukhus

Var på barnakuten idag för att kolla upp Sigges feber. Inget konstigt i öron/hals eller urin. Men de tog en massa prover så vi får se vad de visar. Annars finns det inte så mycket att göra än att vänta ut febern, igen. Är så konstigt att han får feber en gång i veckan och läkaren kunde inte säga så mycket om det innan hon fått labsvaren. De skulle höra av sig om det var något alarmerande ikväll, men det har de inte gjort så det är ju positivt. Får se när man får svaren då... Annars har vi haft en pigg kille när Alvedonet väl börjar verka. Han var helt lyrisk på sjukhuset över alla spännande grejer som var där. Roligast var nog magpumpartratten, vilket man hoppas att han inte behöver använda det den är till för om sådär 15 år :-) Nu nöjde han sig med att dunka den i väggen alt. i golvet. Idag fick han smaka lite av glassen vi köpte igår och det var en hit. Han satt på golvet med skeden i högsta hugg och försökte få ut det absolut sista bottenskrapet ur tallriken efter att ha plockat upp de större bitarna med ena handen.  Han verkar tycka lika mycket om det som far sin, fast än så länge behöver han inte tänka på (o)nyttigheten med glass :-) Jag och Ante har börjat småträna lite, det går jättebra med tanke på att vi drog en pizza eftersom inte orkade laga mat idag när vi efter 3 h väntande på sjukhuset äntligen fick gå. Men man får se det som livskvalitet :-)

Jobb imorgon, börjar bli lite nervös och ångra att jag inte gått brevid lite mer, men nu är det försent...Säkert blir det en kaotisk dag imorgon med, damn it! Sen är det inte så roligt när Sigge är sjuk med, trots att ante fixar det galant, men man har ju halva huvudet hemma.


Fixardag

I´m back, I´m back, you know it...Tack Emma för detta, nu har jag fått sången på huvudet :-)
Igår blev det en sväng förbi Jula för kattstrypar inköp som f.ö. heter buntband i facktermer, alltid lär man sig något nytt. Sen blev det en tur förbi coop för havreglassinköp och lite annat smått och gott. Tilläggas bör att Ante klämde i sig halva glassen igår kväll (som från början var tänkt till Sigge eftersom han har feber-igen). Han satt och smaskade gott ända tills jag upplyste honom att SÅ nyttigt är det faktiskt inte och att det är väl ungeför lika onyttigt som vanlig glass, någonstans här i diskussionen slutade han vara så sugen på glass.  
Efter coop åkte vi en sväng förbi IKEA och inhandlade balkongbord och stolar vid namn Hemsö, var på jakt efter de gula men tydligen är de helt slut så det fick bli det röda istället.


Får fota balkongen när vi har piffat upp den ordentligt med lampor och ljusslinga och Ante bakåtlutad med en öl :-)

image44

Det är inte lätt att fota två små killar i lekartagen :-)


Pruttkonster

Innan jag fick barn trodde jag att bebisar luktade gott, nu vet jag att de inte gör det! Sigge har utvecklat äggfisarna till en konst. Tror inte jag vet någon som har så efterhägsna fisar som han, de sprider sig över en radie på säkert 5 meter. Sen är de inte några små pysar heller utan riktiga brakare. Fast det är mest synd om Ante som får skulden varenda gång våran oskyldige son pruttar. Helt otroligt att någon som är så liten kan fisa så högt!

Igår var Lena, André och Noah här. Så roligt att se de små tillsammans och hur de BARA vill ha de sakerna som den andre har, sen så fort de får det ska de ha nästa sak osv. Idag spöregnar det så vi får se vad vi hittar på för något. Just nu känns det som om det bara blir en mysardag hemma.


RSS 2.0