I ett hus i skogens slut...

Uppdatering gällande huset: Det såg bättre ut i ljuset än i mörker och det kändes inte lika litet den här gången. Enda fabläsen var väl att Ante tryckte sönder en del av fasaden, så det rasade betong. Så under förutsättningen att säljaren fixar fasaden är vi beredda att ta det. Lite oklart om det är några andra med och budar, då mäklaren ändrar sig lite till och från. Men om det blir vi som får det är vi snart ägare till detta (eller banken är ägare, rättare sagt).


Jag kan nästan ana Ante med kikare bakom ett av fönstrerna och mig själv sittandes på (den nu tråkiga) verandan och dricka vin.

Idag tänkte jag ta en sväng till IKEA men Sixten tyckte det var en bättre ide att sova, så han gjorde det istället. Få se när han vaknar vad vi hittar på då. Med tanke på att jag har sovit från 20.00 till 06.30 är jag ruskigt pigg idag, vilket jag INTE var igår.

När kråkorna klappar takten

Medarbetarsamtalet var avklarat för i år då, få se hur mycket pengar det genererar i. Dagens ljusglimt var när jag och en undersköterskeelev tog emot en dement dam som kommenterade uskans många tatueringar med orden "du mår inte dåligt av dem då?" Fast hon var väldigt fascinerad av dem och upplyste honom om att hon aldrig har sett någon med så många förut. Är så glad över att det äntligen finns någon som är lite annorlunda hos oss, fram med mångfalden säger jag bara (och undrar än en gång var alla homosexuella är)!

Tänkte avsluta med en bild på bussixten och tillägga att vi den här veckan äntligen har gått i takt och att han har lärt sig att säga "Pang".


*Grrr* :-)

Vart är snön?!

Just nu längtar jag efter det här
*suck*

Burning down the house

Det går maginfluensa på förskolan, kul...Det är inte riktigt läge den här veckan då Ante jobbar eftermiddag och jag har slutbedömning av min student imorgon och medarbetarsamtal på torsdag. Med tanke på den kassa lönen jag fick den här månaden passar det inte heller in med en VAB dag, det märks verkligen att man jobbar 75%. När ska man bli rik egentligen? Ante väntar på alla miljoner han ska vinna på tipset, men än har svenska spel inte ringt, fast Ante har alltid en teori till varför de inte har ringt just den dagen (att han inte har vunnit finns aldrig med i hans resonemang).

Idag hade vi brandövning på jobbet och det var riktigt kul att släcka bränder och träna på att "rädda" alla ur ett brinnande rum. Med tanke på att jag hittades sist och troligtvis hade avlidigt för länge sedan om det var riktig rök och inte "krogrök" visar hur duktiga vi var :-) Men det är alltid kul att gå på utbildning och träffa arbetskompisarna "utanför" jobbet.

Uppdatering gällande huset: Vi ska på en till visning av det på fredag förhoppningsvis, då det inte var det lättaste att få en uppfattning i kolmörkret som är vid 17.30-tiden numera. Smarta mäklare...

Tjingeling

Skofetisch?

Neej, vi har inte hund...men man skulle kunna tro det :-)


klockan är 05.30 *PIP*

Tur att det är någon i den här familjen som är morgonpigg och tycker att 05.30 en söndagsmorgon är en perfekt tid för att gå upp och busa.


Det roliga är att han håller i min väckarklocka, Som om man skulle behöva en sån nu för tiden, när vi har en automatisk Sixtenklocka version 2007 som är omöjlig att snooza och alltid slås på klockan 05.30 oavsett veckodag. DET är kvalitet! Att han sedan börjar morgonen med att klättra över sin arma mor för att sedan kasta sig ner mellan oss i sängen och peta ögat (och pussas och krama lite granna) gör ju inget. Det har hänt att jag och Ante har bytt sängsida, med resultatet att han kikar på Ante och går sedan RUNT sängen till mig och gör ovanstående. Han är vare sig blind eller dum våran son ;-) 


Snowdust

Första "snön" har kommit till oss, äntligen!


Huset vi var och tittade på igår var jättefint, det enda jag funderar på är om det inte är lite för litet för oss. Det är på 98 kvm + källare. Men huset är så kompakt på något sätt och det är svårt att komma på något sätt att "öppna upp" det på, men vi ska fundera lite till.

Uppdatering

Ha, rekord...igår fick jag bara ett nytt bitmärke! Det verkar som om frustrationen börjar lägga sig lite nu för vårat vilddjur. Det kanske är så att han får lite mer stimulans nu när han är frisk och går på dagis igen. Igår hade han och en annan kille byggt en koja som de busade i och idag hade han inte ens tid att vinka till mig. Känns skönt att han börjar komma in verksamheten på att helt annat sätt och är accepterad av de andra barnen. Min största oro just nu är att han ska bli alldeles till sig och bita någon av de andra barnen. men vi har förvarnat dagisfröknarna så de vet. Än så länge har han inte bitit någon annan än sina föräldrar och jag håller verkligen tummarna för att han ska sluta snart.

Idag ska vi åka och titta på ett hus, mina förväntningar är inte så där jättestora med tanke på våra tidigare husvisningar, men vem vet...det här är kanske vårt framtida hem. Vi får se...

Frustration

Jag och Sixten går lite i otakt för tillfället...Just nu går all frustration en liten 1,5 åring kan känna ut över mig, vilket har inneburit 3-4 bitmärken med efterföljande blåmärken/dag. Inte så där jättekul...Känns som om all pedagogik tagit slut och det enda som återstår är att vänta ut det. Förstår inte varför det bara är mig han biter, klöser och slåss med. Inte sådär jättekul att komma hem efter att ha jobbat en hel dag och mötas av en vildkatt som man bara vill pussas och mysas med. Förra veckan hade vi det så jättemysigt och den här veckan är en enda stor kamp och ständig frustration. Jag tror inte att jag har kämpat så som jag gör nu med någonting innan jag fick barn. Men det är tur att det finns ljusa stunder med som när han kommer och kryper upp i famnen och vill läsa en bok, eller tittar på en med bus i ögonen och ett stort busleende.


Just nu är det här grinflinet dominerandeTur att vi är två och att Ante och Sixten går lite mer i takt än vad vi (jag och Sixten) gör.


Suplise!!

Inatt pratade Sixten för första gången i sömnen. Gnällt, skrattat och gnytt i sömnen har han gjort tidigare men gissa om jag blev förvånad när han sa "titta" i natt. Min första tanke var "neej, nu vaknar han och vill busa kl 23.30" men sen hände inget, han sov lugnt vidare. Jag undrar vad han drömde om egentligen, något spännande måste det ha varit iallfall.

Den andra överaskningen kom när vi kom hem från biblioteket och jag och Ante klivit ur bilen för att ta Sixten ur bilbarnstolen och upptäcker att bildörren är låst. Ante hade lånat ut bilnyckeln till Sixten och under den tid det tog att runda bilen hade han hittat rätt knapp och låst bilen inifrån. Sixten tittade lite konstigt på oss för att vi inte öppnade dörren och tog ut honom med, men lika glad var han ändå. Som tur var hade Ante inte glömt hemnycklarna i bilen (vilket annars händer rätt ofta) så han gick upp och hämtade reservnyckeln. Det var bara tur att vi var hemma och inte på stan när det hände. Men gissa om vi kände oss lurade och rätt dumma där vi stod utanför bilen.

Sjukt, snorigt och städdag

Sixten skrutten har hostat hela natten så han har kräkts. Snoret rinner och han är riktigt förkyld. Hörde någon säga att alla "dagissjukor" går i tre veckorsperioder och än så länge verkar det stämma. Så medans han är allmänt hängig passar vi ¨på att städa upp på övervåningen vilken annars lätt "glöms bort" då det bara är vi som är här upppe. Så nästa gång någon kommer och hälsar på och tycker det ser så städat ut hemma hos oss-då skulle ni bara veta att allt skrot har vi burit upp och lagt bland alla dammråttorna :-)


Sixten totalt ovetandes om att han INTE får vara på bordet.Oups! Han hörde visst mammas "NEJ" helt plötsligt.

Min pappa ...

Min pappa undrade i fredags (efter att ha öppnat mitt farsdagskort för tidigt) varför jag inte skriver att jag saknar och längtar efter honom i min blogg så jag får väl göra det eftersom det ändå är farsdag idag. Så här min älskade pappa kommer min hyllning till dig:

Min pappa har lärt mig många saker om livet bl a att man alltid kan avbryta ett telefonsamtal med "nä, nu måste jag äta, maten kallnar" och att en historia aldrig blir riktigt bra om man inte kryddar den lite. Att det sedan är svårt att komma ihåg vem av de tre barnen som gjorde vad gör ju inte saken lättare. Men han har även lärt mig laganda och att man aldrig blir för stor för att leka. Han har lärt mig bygga kojor, suttit otaliga timma på biblioteket och väntat på mig och lyckats komma överens med alla mina pojkvänner, trots att det var en salig blandning av personlighetstyper. Han har skjutsat mig fram och tillbaka till kompisar eller träningar utan att jag har behövt be honom. Han (och mamma) har alltid litat och trott på mig, även då vi flyttade 175 mil hemifrån.

Så pappa...jag saknar och längtar efter dig, hoppas du får en bra farsdag

Kram Linda (din äldsta dotter)


Stämplad och godkänd av dagis

Idag hade vi uppföljningssamtal angående Sixtens inskolning på dagis och det kändes bra. Vi har funderat lite över hur han trivs där då det enda vi hört är att han har varit trött och ledsen. Men tydligen så har han lite roligt där ändå, kom det fram :-) De sa att han mest står och försöker få kläm på de större barnens lekar och när han väl klurat ut reglerna för dem och ska börja delta så har de andra barnen redan börjat leka något annat. Deras bild av Sixten överensstämde bra med våran, då de sa att han är lite avvaktande och iaktar mest och det är så vi upplever honom med när han är i främmande situationer. De finns inte så många barn i Sixtens ålder på hans avdelning men de som finns lekar han med och tydligen har han fårstått dagisets rutiner och sitter snällt ner och äter mellanmål och deltar i aktiviteterna. Hemma är det snarare tvärtom, då sitter han inte stilla en minut och tappar intresset för saker efter 5 minuter. Summan av kardemumman är ändå att de upplever att Sixten trivs där och att han börjar ta för sig mer och mer. De lite större barnen leker rätt vilda lekar och då är det klart att Sixten mest är förundrad (men uppvisar vad han sett på dagis hemma). Men det var skönt att höra att de andra barnen inte ger sig på honom och är dumma och att han inte bits, slåss eller knuffar någon annan. Fast jag har känsla av att han kanske börjar göra det när han blir varmare i kläderna för att han just vill ha den saken någon annan har eller vill komma före in på toaletten eller något.

Förra veckan köpte jag min andra sak någonsin på pop och det var den här mössan. Kunde inte motstå den, fast Sixten är inte riktigt överförtjust i mössor ställde han upp på en bild.Annars brukar våra bilder av någon anledning ofta se ut så här


Lovad Sussi att jag skulle skicka bilder på våran lägenhet till henne, men då det ständigt är kaos här hemma och aldrig ser städat ut, beklagar jag förseningen. Ska bara snygga upp lägenheten innan jag fotar så det ser någorlunda ut, dvs inga klädhögar, tidningar/böcker, leksaker och mattludd över hela golvet. Skenheligt, jag vet... :-)

Hemlängtan

Dagarna bara rusar iväg när man jobbar, ingen nyhet men,men...Varit en tung helg på jobbet och inte känns det bättre att jag ska jobba kväll ikväll med. Måndagar innebär alltid mycket att göra och helgen tog som musten ur mig så jag känner mig inte toppenpigg precis...

Jag trodde min svärmor skulle komma och hälsa på oss nu snart, men tyvärr blev det inte så, börjar längta efter alla "där uppe", blir så långt mellan gångerna man träffas nu. Men om det är någon som känner sig sugen att komma och hälsa på så får de jättegärna göra det-barnvakt är ingen lyx här precis. Inte för att vi enbart vill utnyttja den tjänsten utan för att det hade varit roligt att träffa lite familj, släkt och old friends. Börjar få hemlängtan igen, av någon konstig anledning blir det alltid så vid den här tiden. November är ändå ingen trevlig månad här nere, regn, blåst och kallt när man helst av allt bara vill ha snö.

Det roliga är att Sixten gillar samma barnprogram som jag, och jag har faktiskt inte påverkat honom ett dugg :-) Så nu hänger vi framför Hotell kantarell och höjdarna (ni vet julkalendern med Luleå och Lipton) varje morgon.


RSS 2.0