Ingen Nils-Petter Sundgren

Har man morgontrötta föräldrar som inte vill stiga upp när man själv vill gå upp, kan man alltid krypa in under deras säng och bajsa, vilket Sixten gjorde imorse-ända tills han satte en dammtuss i halsen och höll på att storkna, så Ante fick dra ut han i fötterna. Fast lika glad var han för det (sixten, inte Ante) dammig och dan. Tror jag det eftersom det bara var att kliva upp med honom efter det. Vad kan man säga mer än att hans knep blir mer och mer avancerade.

De har haft biovisning idag på dagis och alla barnen hade fått en mugg med popcorn till filmen som handlade om någon höna eller dylikt. Sixten hade tittat på den i 2 minuter, sedan hade han vänt sig om och tittat på när de andra barnen åt popcorn istället. Verkar inte som om han kommer bli en framtida filmrecensent iallafall...

OS-satsning

Hemma hos oss har vi 5 sekunders knattelopp varenda kväll...Det går till så att vi bestämmer att Sixten ska sova, lägger honom i sängen och ställer sovrumsdörren på glänt. Efter ca 1minut öppnar Sixten dörren och kikar ut och det är då loppet startar. På given signal springer knatten (dvs Sixten) så långt han kan under 5 sekunder (det är oftast så lång tid det tar för föräldrarna att hinna ikapp honom). Lyckas knatten hinna 10 meter, får han 10 poäng, 20 meter 20 poäng etc. lyckas knatten krypa under föräldrarnas säng får han automatiskt 50 poäng. När föräldrarna lyckas få knatten att sova brukar ställningen vara 100-0 till knatten, men föräldrarna vinner ändå eftersom knatten sover (eller lyckas lura föräldrarna att han gör det-70 poäng till knatten).

Det är vad vi sysslar med varenda kväll om ni undrar. Ikväll var morsan dopad för hon hade druckit kaffe alldeles för sent och är oförsämt pigg-30 poäng till föräldrarna.

Telefonist?

Ibland är han duktig, min lilla hjälpreda. Igår kom han springande med telefonen när den ringde (hur han lyckats hitta den när man själv kan vända hela lägenheten upp och ner efter den) när jag höll på att fylla badkaret med vatten och var helt stendöv och gav den till mig. Det är tur att jag har den lilla skrutten :-)

Mammas kille

Sixten har fattat det här med korv och bröd

Show me your books, and I`ll tell you who you are...

Idag var jag inte lika arg så jag ringde inte och klagade...istället ringde jag till vårdcentralen och bokade in en tid för öronkoll åt Sigge. Tydligen ska man göra det när trumhinnan har spruckit, har fortfarande lite ågren över att vi missade det totalt, antar att det är något han kommer dra till med varenda gång han blir sjuk (ungefär som din borrelia Emma, jag vet hur mamma Helen känner sig, bara så du vet :-) )

Nu över till något roligare, nämligen bokrean!! Årets största händelse (vilket har kommit lite i skymundan efter att Vickan och Daniel har förlovat sig, vad är det stora med det egentligen? fast jag är inte royalist så jag fattar kanske inte det STORA med ett svenskt kungabröllop. Men lite ilsk blev jag ändock när någon tyckte att hon borde gift sig med en nordisk kunglighet istället och om det inte gick så skulle nästa val varit en europeisk adelsman/kung, hallå vilken tid lever vi i egentligen?! Har jag missuppfattat allt eller är inte alla nordiska kungligheter släkt eller något?)
Årets inköp blev dessa böcker och killen i kassan kunde nog inte gissa vart jag är i livet, eller?

Snart står de väl utanför dörren och ringer på också

Update: Idag ringde par nr. 5 och vill komma och titta på lägenheten- på en gång. Vad är det med folk nu för tiden? Finns det ingen respekt för andra människor, tror de att de bara kan stövla in när som helst? Imorgon är det jag som ringer och klagar...jag som egentligen avskyr det, men nu är jag liiite irriterad.

We don´t need an education

Jaha, då var man tillbaka i skolan igen och den är sig fortfarande sig lik, tanten i fiken är fortfarande densamma. Det enda nya är att salladen numera inte innerhåller någon pasta, men god var den iallafall. Så nu är ni uppdaterade Emma och Sofia. Idag var första dagen och den första vetenskapliga artikeln...tacka gud för tipset av sidan tyda, vi fick av en annan kursare då mitt engelska lexikon är nerpackad. Visste ni att de f.ö. har ändrat kurspoängen? Nu för tiden består en termin av 30 poäng och inte 20, snacka om att man blir förvirrad! Nä, det var bättre förr :-)


Klagomuren är öppnad

Dagens mest irriterande händelse: Det fjärde paret i ordningen som skulle komma och titta på vår lägenhet kl 18.30 (just när Sixtens läggnings rutin börjar)- kom inte! Är så less på våran hyresförmedling, ska bli SÅ skönt att slippa dem! Fattar inte varför det inte kan gör EN visning och sen får de som är intresserade slåss, än att vi ska planera in nya visningar varje vecka för olika personer som kanske är intresserade, som om vi inte har något bättre för oss än agera hyresvärd! Allra helst när de som ska vara intresserade INTE dyker upp, morr.

Veckan som gått

Igår åkte mamma...jättetråkigt! Vi saknar henne redan trots att Sixten har varit sjuk hela veckan nästan och snorat, gnällt och varit allmänt ilsk. Fast mommo gillar han så mycket att han kröp upp en morgon och la sig brevid henne på hennes kudde och myste en stund.
 Veckans citat: "Köket var ju fint i allafall..." efter att vi stolt visat huset och efter x antal rum kommer till köket :-) Var inte så farligt som det lät, kanske vi ska tillägga.

Nu knackar Ante i väggen vilket är koden för " vi är klara i badet, kom och hämta sixten"

Ps. Sixten hälsar till sin mammo ds.

L som i Lista!

Snodde denna lista från Spiro eftersom hon hade med det ursnygga namnet Sixten :-)

Denna baseras på ditt namn. Alla svar måste börja på samma bokstav som namnet.
Alla svar måste vara riktiga, man får inte hitta på ord eller ljuga.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

1. Vad heter du?: Lyft blicken till headern och ta bort ändelsen -kott.
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lugn
3. Flicknamn: Lilly
4. Pojknamn: Ludde
5. Yrke: Little helper aka sjuksköterska
6. Färg: Ljusrosa 
7. Klädesplagg: Långkalsong (pappas favoritplagg :-))
8. Mat: Lasagne, det är grejer det!
9. Sak i badrummet: Ljusstake, i allafall i vårt...
10. Plats/stad: Länssjukhuset i kalmar, inte att vara på utan jobba i.
11. En orsak att vara sen: Långsamtgående fordon framför en hela vägen.
12. Något man skriker: Lyssna!
13. Film: Livet från den ljusa sidan
14. Något man dricker: Lingondricka
15. Band: Live
16. Djur: Lejon, så klart!
17. Bil: Lamborghini diablo

18. Sång: Lilla snigel...
19. Aktivitet: Lek
20. Råvara: Löktänk, tänk

Usch, jag får sån ångest av alla kreativa mammor, med egna företag. Jag VET att jag egentligen är en väldigt kreativ människa, jag har bara inte hittat min nisch ännu och produktionen ligger inte riktigt på maxfart heller, det räcker ju inte med att tillverka EN strumpa. Cred till alla mammor som har hittat sin grej, jag fortsätter att fundera på min...För jag känner att det är min grej att konstrera egna saker, i snygga mönster. Tror jag har någon mönsterfetisch, jag vill bara ha en massa fina tyger att titta på för jag har ingen aaaning om vad jag ska göra med dem och har inte hjärta att klippa i dem. Kolla in dessa morsors alster busmonster och missiripa.

En räddande ängel

Idag kommer mamma, vilket innebär att denna kommer fram.Hon MÅSTE ha änglaörngottet. Tack Ems för den :-) för alla andra kanske jag ska tillägga att jag fått den av henne i födelsedagspresent en gång i tiden.

Host, urk, gnäll och suck

Sixten är sjuk, hostar, snorar och har sig. Tråkigt nog sammanfaller det alltid med att vi får besök. Undra om mamma sett Sixten frisk någongång? Känner mig allmänt nere för tillfället, känns som om jobbet tar över ens hela liv ibland...Rent praktiskt gör det ju det med alla möten och grejer.

Så just nu längtar jag efter det här, lyckoSara säger jag bara :-)

Snopp, snopp

Sixten har lärt sig ett nytt ord-snopp, vilket han gärna låter hela dagis veta. När Ante skulle hämta honom gick han runt och sa snopp, snopp, snopp hela tiden. Så nu kan han säga traktor, bil och snopp, undra vad nästa ord blir? Hembränt?

Anna påminde mig idag om en händelse som utspelade sig för lite mer än ett år sedan, när jag trött, sliten och mjölkstinn åker ner till tvättstugan i hissen iklätt linne och två söta barn i 8- och 5-årsåldern kliver in, varav 5-åringen säger:
-Jag ser dina bröst.
-Oj, svarar jag och tittar ner för att försäkra mig om att jag har dem innanför linnet (vilket jag har, men drar upp linnet lite högre upp mot halsen för säkerhets skull).
-Jag ser dem fortfarande, kontrar 5-årigen med då.
Jag svarar inget men tänker kyligt "vänta tills du får bröst du med..." efter det var ett av barnen inte längre så söt.

Idag fick jag sniffa lite bebis. Det var SÅ mysigt. Det konstiga är att man inte känner själv att ens egna barn luktar bebis, jag var så besviken över det och vi kunde inte fatta hur alla kunde säga att Sigge luktade så gott när det enda vi kände var spy alt. bajsdoft :-) Men man blir väl immun mot sina egna barn, vad vet jag?

Om immuniteten bara hade kunnat fungera på baciller med :-)

"My dad is stronger then your dad" står det

Kom på nu att jag inte har visat någon bild på våran snygga blocketfotölj med klädsel på så här kommer det en!och en bild på sixten (så klart)Äta med kniv och gaffel är en konst...

Darling, can´t you see me S.O.S.

Tänkte kommentera melodifestivalen, sen insåg jag att det inte riktigt är det liv jag vill ha, dvs sitta och titta på melodifestivalen en lördagskväll och spekulera om det var rätt som vann, utan jag vill sitta och diskutera filosofiska frågor och måla konstnärliga tavlor och ha 12 ungar som springer in och ut i mitt hippikollektiv. Medans jag själv står i en kafkan med illrött afrokrull alt. långt halvlockigt hår sådär lagom rufsigt. Vart gick det fel? Trodde aldrig jag skulle bli en såndär som "alla andra tråkiga människor" i ett svenssonliv och här är jag nu 10 år senare och lever-just precis ett svenssonliv. Fast ändå har jag gjort allt det där jag velat...Hur har det gått ihop? och var gick det "fel"? Vart är min konstnärslya i Paris, med alla djupa, cyniska och halvdepressiva vänner? Kan vara mitt låga betyg i bild som gjorde att jag hamnade här, i en vanlig lägenhet, i en småstad i Sverige. Kan också vara mina kassa franska språktalanger...Men hur blir man en djup, konstnärssjäl med existentiella funderingar i en småbarnsvardag? Med en sambo som tycker att man inte ska fundera så mycket utan bara göra och har sämre minne än en guldfisk? Hur ska jag lyckas uppnå min tillsammans utopi?

Eller...det här kanske är min utopi? Om jag hade stått där med mitt afrokrull alt. långa (tjocka) hår (det är ändå en fantasi...hallå) hade jag kanske drömt om just det här, minus melodifestivalen då. Vissa drömmer om att rädda världen, det här är min dröm... 

Var är min bebis?

Jag har grym separationsångest...Vi har börjat lära Sigge att somna själv, så vi går in och lägger honom i sin säng sen går vi ut och väntar på att han ska kliva upp ur sängen 37 ggr (som igår) innan han ger upp och somnar själv i sin säng. Det fungerar bra, han sover i sin säng hela nätterna utan att vakna en enda gång, idag vaknade jag vid 7 och undrade vad det var som lät. Då hade han smygit upp och höll på att leka i sitt rum. Men jag saknar att ligga brevid honom i sängen, bli pillad i håret och mysa!! Jag saknar lukten av kissblöja, barnsvett och varm andedräkt! Varför måste allt gå så fort?! Ligga brevid en hårig karl är inte samma sak, jag saknar min lilla kille! Igår kväll var jag tvungen att pussa och krama honom lite innan jag kunde somna själv. Han grymtade lite och vände ryggen till (hm, undra var man känner igen det ifrån?) :-) Skit för självständiga barn!!

Working day and night

Jag skulle vara ledig sex dagar på rad den här veckan, resultatet har (än så länge) sett ut så här:
*Mån: Jobb
*Tis: Ledig
*Ons:Föreläsning från 9-14
*Tor: Möte 14-16, inring för att jobba natt 21.30-7.30

Så här sitter jag, lagom pigg efter att ha vaknat kl 9 imorse och inte sovit en blund sedan dess, svullen om magen efter allt kaffe jag bälgat i mig för att hålla mig vaken och lagom social.

Imorgon kommer Ante väcka mig alltför tidigt för att åka till Påryd (liten håla 4,5 mil härifrån) för att se på energikasetter aka insats till öppna spisen. Skitkul...not! Men vad gör man inte för kärleken? 

Stora kramen och tacken till han på höga backen

Uppdatering:

*Efter att ha slängt i en annan färg i håret blev det så pass skapligt att jag kunde gå till jobbet utan huvudbonad, nödlösningen hade annars varit 1. Raka av allt hår och göra en Carina Berg 2. Konvertera till islam och böja bära burka. En på jobbet tyckte t.o.m. att det var jättesnyggt, men hon har å andra sidan ett riktigt 80-tals burr, med slingor och permanent, det enda som saknas är spretluggen :-)

*Jag var och pratade med cheferna och de förstod mig helt fullt. Jag fick allt viktigt sagt och de upplyste mig om att jag inte kommer att bli stationerad på avdelningen for ever. Kändes skönt att jag börjar t. o.m. tycka att det kanske blir lite spännande.

Summan av kanelen, allt löste sig och nu känns allt bra, ingen klump i magen längre. Ibland kan man bli så tacksam över att allt kan bli som vanligt igen :-) 

Kom bra saker, kom!

Nu har jag råkat ut för tre negativa saker på tre dagar, någon gång måste det ju vända tycker man...idag till exempel *väntar på något positivt*. I torsdags fick jag reda på att jag ska vara FEM veckor på våran vårdavdelning och ingå i någon testgrupp för ett nytt arbetssätt, medans de andra ska inför Lean på akuten. Jag har ingenting emot att vara på avdelningen då och då, men varje dag i FEM veckor. Tilläggas bör att jag redan har varit med och kommit på en massa förslag tidigare, men ingenting har hänt, man bara tragglar samma saker hela tiden. Gissa om arbetsglädjen försvann när jag fick reda på det. I fredags fick jag maginfluensa och fick gå hem från jobbet och höll nästan på att kvävas av mina egna spyor (ok, det kanske inte var så illa, men det kändes som så) och igår färgade jag mitt hår hemma och ser numera ut som en blandning mellan en halmbock och Billy Idol.  Antagligen kunde det vara värre, men nu tycker jag att det är dags för en massa POSITIVA saker att hända. Typ, att allt ordnar upp sig...

Lindas åtgärdslista:

*Fixa håret, inte kommit på hur ännu, känns liiite jobbigt att gå till "fina" frissan och förklara att jag var så snål och   färgade håret hemma och det blev katastrof.

*Prata med cheferna på jobbet och förklara att jag INTE enbart vill vara på avdelningen utan vill rotera. Eftersom många andra kan vägra att vara på avdelningen borde jag ju kunna det med.

*Magsjukan är borta så den punkten är klar.

RSS 2.0