*urk*

Tänkte bara informera er att jag åkt på maginfluensa-igen. HATAR att kräkas! Fattar inte varför jag alltid ska åka på det, ante har typ inte varit sjuk sen 1994. SÅ det är jättesynd om mig. Än så länge verkar Sigge ha klarat sig och det är huvudsaken.

Mammaaa, maaammaaa *hugg*

"Hm, undra om mamma har något gott i väskan?"Vakna med Sixten är ett äventyr varje gång, idag bet han mig i kinden-hårt. Eftersom jag envisades med att ligga kvar och vara så tråkig som det bara gick. Kl. 6 är det inte så svårt att vara tråkig och trött. Efter att försökt baxa upp mitt huvud, knuffa mig ur sängen, slå på radion, fastna under dubbelsängen, tända lampan och gallskrika när jag försökte hålla kvar honom i sängen-bet han mig som final. Vet inte om det är så roligt att gå upp med en nybiten, dödstrött och ilsk mamma, men upp kom vi i allafall. Igår sov Ante och Sixten till halvnio...Det är SÅ orättvist! Förstår inte varför han ger upp och somnar om när Ante ska upp med honom och jag är på jobbet (är jag hemma så ger han sig bara på mig och gör ovanstående).

Man skulle kunna tro att denna bild kom efter bitepisoden


"hejdå, nu flyttar jag, nycklar har jag med mig om jag skulle ångra mig".

Det gjorde den i och för sig, men det var efter att jag fått i mig kaffe, vaknat till lite och insett att det inte går att vara ilsk längre än 2 minuter.


Ibland är livet underbart

Finns det något mer underbart än att mötas av en springande kille med utsträckta armar som kastar sig i ens famn och kramar så hårt, så hårt som bara en 1.5-åring kan? Jag är så lyckligt lottad som får uppleva det! Meningen med livet måste vara att få barn och se dem växa upp. Jag är så glad över att jag fått den chansen!

Puss och kärlek till min älskade busunge!

Varför kan inte alla ringa till mig istället?

Idag har jag varit duktig för jag har äntligen ringt och donat med allt det där man borde dvs
 
* Ändrat min blodgivartid som än en gång inte passade, fattar inte varför de måste skicka ut kallelsen 4 dagar innan man ska vara där och att det alltid är tider som 11.30 etc. de har att ge en.

* Ringt till BHV (BVC får man inte säga för då blir man bannlyst) och frågat om tilläggsvaccination för pneumokocker, eftersom Sixten är född innan oktober-08 har han inte blivit vaccinerad mot det. För 1000 pix får man det ordnat efter samtal med vårdcentralen så de kan skriva ut vaccinet.

Sen har jag tvättat med! Så nu återstår det bara inköp av mjölk och beställa klipptid. SÅ skönt att ens lediga dagar består av en massa "måstegrejer".

Sadist-ja,visst!

I veckan som var fick jag frågan om jag var sadist av en patient, för sadistiska sjuksköterskor finns det många av (enl. den personen) och dessa sköterskor njuter av att plåga stackars patienter, efter att jag hade tagit blodprover och antagligen lyckats träffa en nerv. Jag tycker att jag är rätt bra på att ta prover och jag skulle INTE vilja kategorisera mig själv som sadistisk och det är INTE ofta jag råkar träffa en nerv (bör tilläggas). Den här patienten menade verkligen allvar, så jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera. Men jag sa att jag läste till sjuksköterska för att få vara den snälla som plåstrade om efter att LÄKAREN hade varit elak och det verkade som personen trodde på mig, vilket var tur för det är sant. Men efter den kommentaren har jag fått mig en tankeställare. Vi tar så enormt mycket prover och sticker så många människor att man inte tänker så mycket (om inte personen är stickrädd förstås) utan bara gör. Men en sån enkel sak att slå till kärlet innan (fasten det är så tydligt och inte går att missa) gör ju att det inte gör lika ont.

Tre dagar senare träffar jag återigen patienten, för nya blodprover (förstås) och enda skälet till att jag fick sticka igen, var att jag var så ung och hade många år framför mig (och många patienter) och behövde träna, hade jag varit gammal hade det redan varit försent att bli bättre och då hade personen ifråga bara gett upp hoppet om mig blev jag upplyst när jag frågade om jag fick ta proverna. Den här gången gjorde det inte ont utan jag blev godkänd.

Så jag vet inte om man skulle kunna säga att det blev en solskenshistoria av det hela eller en minnesbeta.

Inklämd

Varje natt nu har jag en sängkompis som kommer smygande, han buffar undan mig och snor min kudde, lägger sin arm under nacken min och somnar. Så det är inte så konstigt att man känner sig lite stel på morgonen. Det är en konst att sova mellan två kaminer och hitta en skön ställning för huvudet när man bara har ett hörn av kudden. Men man får väl passa på att njuta medans Sigge vill sova nära en för en vacker dag ser man inte röken av honom och måste tjata för att få en kram. 

Snart kommer syrran och mamma och det ska bli SÅ kul, allra helst när de har lovat att se efter Sigge (om de nu hinner med i hans tempo :-) )  


Suck, vad har vi gjort för fel?

Fredag säger du...nja jag sitter lite tight till då, men eftersom det är du så kan jag eventuellt kunna klämma in dig vid lunch, vad sägs om det? Tjänster och gentjänster du vet...
Sixten inviger mitt första och hitills enda kap från blocket, med antes "nordea kodare" i högsta hugg.


Tips från coachen

Tjena, tjena alla monsterdiggare!

Här kommer en lista från Sixten på sätt att hålla sig vaken när ens föräldrar vill lägga en, håll till godo...

1. Har du så dumma föräldrar att de tror att de kan lägga dig i sängen, säga godnatt och gå därifrån, grattis! Vänta en stund så de verkligen tror att du gått med på det, kliv sedan upp, tänd lampan, klättra upp i deras säng och bygg en koja under täcket.

2. När de kommer på ovanstående och lägger sig i din säng för att blocker vägen ut till friheten. Vänta till du tror att de har somnat och klättra sedan över dem.

3. Om de skulle vakna när du klättrar över dem. Börja pilla föräldern i ögat, näsan och öronen. Eller låtsas fastna med fingrarna i deras hår.

4. Byt ställning ofta för att undvika att somna, sätt dig gärna upp. Krafsa, banka och pilla på väggen alt. sparka på den.

5. Vid det här laget får föräldern kanske nog och sätter sig på golvet brevid sängen istället. Spring då fram och tillbaka i sängen eller hoppa i den. Kikna gärna av skratt med och gör det hela till en rolig lek.

6. Efter detta börjar det bli dags för skiftbyte av föräldrarna. Kommer det en pappa in-kapitulera. Är det en mamma, återgå till punkt 2.

happy new year, eller...?

Då var 2008 över och 2009 påbörjat, undra vad det här året har med sig? Bra saker hoppas jag...Jag blir alltid lite vemodig på nyårsaftonen. Det här året hann jag inte bli det med tanke på att jag jobbade till 23 (fast fick gå hem tidigare) och sen ringde mommo, duschade och vips var det tolvslaget. Sixten sov som vanligt genom hela spektaklet, han skulle nog kunna sova genom ett krig. Är det bara jag som får lite olust känslor av alla fyrverkerismäller? Jag drar alltid paralleller till krig och att den bästa tiden att skjuta någon är på nyårsaftonen på tolvslaget för ingen kan särskilja skottet från allt annat. Snart kommer mamma och resten av familjen hem, äntligen så man kan prata med dem igen! Sen ska vi skriva kontrakt om 2 dagar och idag SNÖADE det-på riktigt! Att Ante ljög och sa att mäklaren hade ringt och att vi var tvugna att flytta in redan den 1/2 för annars säljer de huset till några andra, så jag fick alldeles ont i magen av allt grubbel och inte blev alltför lycklig över att ligga ute med dubbla hyror i två månader raserade inte mina förhoppningar på det här året (eller, ja lite kanske-eller rättare sagt: Jag tänkte att jag VISSTE att det här året kommer bli ett riktigt skitår, men det är glömt nu).

Puss på er


RSS 2.0