Kabeln är funnen

Sixten diggar musik i Antes hörselskydd och hjälper mig packa upp

Ungefär så här ser hela huset ut, grejer precis överallt.

Idag kom den söta lilla damen i huset brevid och förvarnade oss om att varje sommar bär hon ut en träbänk och sätter den under ett träd på gården och pratar med grannarna, varenda morgon. Efter att ha funderat kom vi fram till att vi är de enda grannarna hon har, så nu vet ni vad vi kommer göra varenda sommarmorgon...Som tur är kommer pappa i sommar och HAN gillar att prata, så han får ta förste position :-)
 Hon är så lycklig över att vi har flyttat hit så det blir lite liv och rörelse. Så fort vi är ute på gården kommer hon ut på balkongen och pratar med oss.

Kalldusch bokstavligen.

Om det är någon som undrar var jag har tagit vägen, kan jag upplysa er om att vi nu snart är färdigflyttade. Men det har varit en pärs, helst med tanke på att jag inte kan fungera mentalt när det står en massa flyttkartonger överallt och det inte hänger några gardiner. Ante å andra sidan kan inte fungera när det drar kalluft från källaren och 90% av fönstrena, så vi har haft lite diskussioner gällande vad som är viktigast, och mina issues var inte hög prioriterade. Men nu har vi det varmt och gott och det fattas bara två gardinstänger.

Jag har inte hittat kabeln till kameran ännu, men när jag gör det kommer det lite bilder.

Tips till alla som kollar efter hus, spola varmvatten i minst 20 sek och kolla så det är lika varmt hela tiden. När vi svettiga och trötta efter en hel dags bärande av flyttlåder skulle ta en varm dusch och upptäckte att den isåfall får vara väldig snabb eftersom vi bara hade varmvatten i typ 15 sek rasade lite av hus illusionerna.  Men 8500:- fattigare och en vattenberedare så fick vi det åtgärdat-3 dagar senare. Tur att vi har kvar lägenheten för förra söndagen blev det bad dag av hela familjen där, hygienen steg med 500%

Imorgon kommer syrran, det blir kul gäller bara att tråckla upp sängen från garaget :-)

När pappa är borta, gör vi så här

För alla er som undrar vad jag och Sixten gör när Ante jobbar, här kommer en bildsekvens:


"Hej då"

Fötterna fick inte riktigt rum :-)

Vad har vi gjort?!

Det är inte så dumt att bo i hyreslägenhet har jag kommit fram till idag.

Vem är du, vem är jag

Såg att syrran hade gjort ett personlighetstest och då var jag tvungen att göra det med.

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

Kändes lite som mig faktiskt, förutom yrkerna då, vara hemmafru är inte riktigt min grej.

Idag skrivs det sista pappret på och huset blir äntligen vårt! Imorgon går flyttlasset.


Morr och skit

Grr, idag känner jag mig omotiverat arg, tur för grabbarna här hemma att jag jobbar kväll, otur för alla på jobbet bara. Lägenheten är upp och ner, det ligger dammtussar överallt och flyttlådor längst väggarna, ändå känns det som vi har hur mycket som helst kvar. Massagedelfinen som jag tänkt köpa har hon som säljer slutat sälja och det kostar nästan 900:- och beställa en, vet inte om jag tycker det är värt det eller inte. Alla viktiga papper ligger lite varstans eftersom vi inte har inhandlat en pärm åt dem ännu och jag VET att något viktigt kommer att komma bort och sen har jag huvudvärk. Så nu ska jag tjura vidare.

Söt som socker?

Idag träffade jag och Sigge, Ivar (3 år) och Axel (4 mån). Sigge tyckte Axel var så söt att han var tvungen att slicka på honom (?!) sen fick han typ 100 kramar och några pussar. Jag som trodde Sigge skulle bli svartsjuk när jag höll någon annan i famnen, men inte. Han var SÅ intresserad av bebisen och ville vara med honom hela tiden.

Han är så go min kille, synd bara att han bits nu igen (bara mig som vanligt). Kombinationen av bitande barn+ lätt att få blåmärken är inte det bästa, helst inte när arbetskompisarna börja undra hur man har det där hemma egentligen...

Medelsvensson, eller?

Hm, undra varför statistiska centralbyrån ringer till mig?


Livets små guldkorn

Nu är det mindre än en vecka kvar innan vi flytter och ikväll är det Greys...idag gör det inte så mycket att Sigge har varit super trotsig och inte haft sin bästa dag-eller att det går maginfluensa på dagis...

Nära koupplevelse

Bilder från skälby, innan jag måste gå och kolla vilka kläder grabbarna mina packar ner, så jag inte behöver gå till skolan endast i långkalsonger på måndag.

                    L som i Lördagslista

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
  "Sedan sträckte han ut båda armarna med handflatorna uppåt, som om han sa...." ur Innan jag dör av Jenny Downham 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
 Luft, men om jag kliver upp så når jag bädsoffan.

3. Vad såg du senast på TV?
 Något motorprogram som Ante tittade på och som jag fastnade i med, vet inte vad den heter, men det är en massa       engelsmän med i det.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
 Halv fyra (den var 15.39).

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Ante och Sixten läser en bok och tv:n är på i bakgrunden.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Var först i Skälby tilsammans med Nina, Hasse och Moses, sedan åkte vi till IKEA.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Spiros sida.

8. Vad har du på dig?
Kofta, tunika och mysbyxor.

9. Drömde du något inatt?
Kommer inte ihåg, brukar inte komma ihåg drömmar om mde inte är otäcka. Nyligen drömde jag att Sixten klättrade upp på ett staket på en lekpark, byggt på ett höghus och ramlade ner och jag hann inte få tag i honom.
10. När skrattade du senast?
För 10 minuter sedan när jag och Sixten busade i sängen.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En tavelkrok, vi har packat ner resten.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Ja, idag när Ante inte visste hur man vek en flyttlåda.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Känner att jag blir ironisk och sarkastisk om jag svarar på den frågan men, hej jag har ju faktiskt åbäkat mig med att klippa in den i det här inlägget!
14. Vilken var den senaste filmen du såg?
På bio var Australia, när mamma var på besök och var barnvakt, jättebra film-se den! På tv, kommer ej ihåg, brukar somna innan slutet-nu kom jag på det, det var en Beckfilm om något mord inom konstkretsarna.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Betala av huslånet och köpa ett renoveringsobjekt och fixa upp det.
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
Känns som om alla vet allt om en...men jag är väldigt skrockfull och måste alltid "ta i trä".

17. Tycker du om att dansa?
Älskar att dansa, inte så snyggt men man kan inte vara bäst på allt :-)

18. George Bush?
Vem? Har förträngt honom.

19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Sixten och om jag får en tjej någongång...Esther kanske? Har alltid tyckt om det namnet.
21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Kanske överväga om det hade inneburit en massa fördelar, men vi är redan så långt borta från släkten...

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
-Det trodde du inte? :-)


*vinkevink*

Idag efter dagis sprang Sixten efter att par småfåglar och ropade "hej" samtidigt som han vinkade allt vad han kunde för att flirta in sig hos dem. Tyvärr fick det inte den önskvärda effekten som han ville, utan de hoppade undan illa kvickt och försvann.

Efter maten försökte han klippa bort sidospeglarna på sin leksaksambulans med kökssaxen. Han tyckte uppenbarligen att de var överflödiga.

Ibland skulle man bara vilja för en sekund förstå hur de tänker och vad som händer där bakom allt hår. Det är verkligen de små sakerna som får en att skratta. Som en legobit i sängen, eller en plastorm som kommer flygande framför ögonen på en på morgonen ivrigt påhejad av ett "tssss" som är Sixtens ormläte.

Innan jag (vi) fick Sixten trodde jag det var de stora grejerna som betydde något och att det skulle vara så med barn med, men det är precis tvärtom. Man kan ha haft en skitdag, där hela familjen är trötta och griniga och man har fått kämpa om precis allt. Men sen när lugnet har sänkt sig på kvällen (läs:när Sixten har somnat) sitter man där och skrattar åt det roliga som har hänt under dagen och konstaterar förnöjt att man har haft en bra dag, idag igen...

RSS 2.0