Hurtful

Blir så glad när de spelar den här på P3! Med tanke på att P3 är min "klart-man-hänger-med-guide" ut i världen för tillfället så är jag inte längre så bevandrad i det senaste, men den här låten är såå bra!
Synd att musikvideon är kass, men man kan inte få allt...

Ingen skillnad

Så här glad är jag en lördagsmorgon när det är min tur att klippa gräsetSå här glad är Sixten när han är ute


 


Piffing

Idag var vi och köpte färg till Sixtens rum, innan var det en färg som påminde starkt om clostridiumbajs, vi tänkte måla det i normal bajsbrun färg istället, med en till tre orangea och vita ränder, få se vad som blir bäst. Men efter 4 timmars letande kom vi bara hem med takfärg och färg till garderoben och listerna samt spackel. Sen tog täckpappret slut när Ante skulle börja, så där stannade våra måla om planer... Tanken är att Sigge snart ska flytta in i sitt egna rum, vilket ger mig hjärtknip och seperationsångest, förhoppningsvis kommer han smygande på nätterna och kryper upp brevid mig iallafall. Usch, det gör inget att arbetet med ommålningen drar ut lite på tiden...

Flugornas drottning?

Igår var vi på IKEA och inhandlade denna med matchande hatthylla.

Sixten har redan hunnit "fastna" med ena foten mellan ribborna.
Igår jagade han en fluga som försvann varav han tittar på mig menande och säger "mer". Ja, du Sixten tänk om din mamma verkligen styrde hela världen, hur hade det sett ut då?

Någon som känner för att ge oss några hundratusen?

Igår skulle elektrikerna vara klara, men förvånande nog är de inte det, så idag kommer de tillbaka för att sätta upp paxfläkten (?) i badrummet och fixa till det sista, de skulle komma kl 13, så de är väl här 14.30 och kommer då inte hinna klart allt innan de slutar så de måste komma tillbaka imorgon igen. Jag är inte alls skeptisk mot hantverkare inser jag nu. Igår insåg jag att vi har alldeles för få av dem i släkt och bekantskapskretsen eftersom vi hade behövt fixa till altanen, fasaden och dra lite vattenledningar/flytta element. Det sistnämnda väntar jag på syrran med familj ska komma och hjälpa oss med (måste nog skicka iväg födelsedagspresenten för att hamna på goodwill listan där).
 
Sen vet jag inte hur vi ska göra med hallen, jag var ju och ryckte i tapeten eftersom vi skulle måla om, men nu kanske vi ska sätta pärlspont där istället. Har ingen aning om när vi ska få tid och pengar till alla idéer bara :-) Sen är ju Sigge så hjälpsam och vill hjälpa till vilket skapar ytterligare problem. Just nu är han förste blomvattnare av våra igenvuxna rabatter och sköter det med glans när han inte står på blommorna, plockar av dem  bladen eller pussar på dem.


Söndag

Känner att den här bloggen har halkat efter lite sedan vi flyttade till landet, men jag vet inte var dagarna tar vägen och helt plöstsligt är det SÅ jobbigt att gå upp och slå på datorn. Just nu har jag så dåligt samvete för allt jag inte hinner med, typ höra av mig till alla, skicka Malins present (det är ju ändå snart en månad sedan hon fyllde år) och kolla upp försäkringarna (det sistnämnda tänkte jag delegera till Ante, men...) Sen Ante började jobba natt hinner jag ju inte precis mer på dagarna. Vet inte hur jag ska få ordning på allt... Ni får ha överseende med att jag är en hemsk människa just nu, men ni är inte glömda jag måste bara få ordning på vardagen.

Det är inte ofta man är glad för att man jobbar istället för att vara hemma, men de två senaste dagarna har jag varit det. Skälet beror inte på mina två grabbar, utan två andra-elektrikerna. De har rivt ut hela mitt kök, borrat hål i väggarna och lämnat sladdar, små bitar och damm, precis överallt (medans de spanar in granntjejen och hennes kompisar, enl. Ante). I fredags kom jag hem efter att ha jobbat hela dagen, handlat på Maxi med två trötta grabbar och kliver in till en byggarbetsplats som vårt hem numera är. Gissa om det blev lite för mycket med att sätta igång och dammsuga, ställa tillbaka alla möblerna och plocka upp maten ur kassarna, medans maten står på spisen. Som tur är har Ante blivit tränad på trots och visste vad jag behövde, dvs en famn som håller fast en tills man blir lugn igen. Tydligen är det en myra som har dragit våra ledningar enl. elektrikerna, inget är som de ska vara (som om det är förvånande), men efter att de har varit här ser det ut som om det är en elefant som har jagat en myra.

Idag fotade jag mina blomlådor iallafall, så här kommer bilder på mina egnahändigt knåpade alster (var ju tvungen att passa på medans de fortfarande levde).Jag vet hur det är när tiden stannar till ett ögonblick

Klockan är 05.20 och solen kikar fram mellan fönstret och rullgardinen. Vi ligger i sängen under täcket, han med armen runt min nacke, försiktigt pillandes på mitt hår, jag med mina läppar emot hans sömnvarma kind. Han ligger och funderar och tittar upp i taket, jag ligger och förundras över honom. Jag ger honom en puss på kinden...han är fortfarande kvar i sina funderingar och blinkar inte ens till.

Att vi båda ska upp till dagis och jobb och egentligen inte har tid att ligga och mysa, spelar ingen roll...det är i en annan värld... för just nu är det bara vi två.  


Å, regnet det bara öser ner...

Ante påpekade sarkastiskt idag att nu ångrar sig alla grannar för att det slog igång sprinklersystemen i helgen. Det har regnat oavbrutet i två dagar nu. Om det är svårt att aktivera en buspojke vanligtvis, så kan ni gissa hur svårt det har varit när det är tråkväder ute och Ante ligger på övervåningen och sover efter att ha jobbat natt. Men, men det finns inga dåliga väder...så vi klädde på oss så gott det gick med tanke på att alla regnkläder är på dagis och har varit ute-varje dag! Efter fem minuter lessnade Sixten på att hoppa i vattenpölarna och ville in och sova. Så är det ibland.

Jag insåg nyss att min nya deo luktar tant, typ nivea farmordoft. Inte bra...

Idag har jag och Sixten möblerat om vardagsrummet, eller rättare sagt: Jag kånkade runt på våra tunga möbler och Sixten satt i soffan och gnällde när jag flyttade den så han inte kunde se Höjdarna på tv:n längre. Ska bli lite spännande vad Ante säger när han vaknar, jag blev inte supernöjd, men det funkar. Känner för att ta fram hammaren och spika upp tavlorna med, men mina grabbar hade nog inte uppskattat det med tanke på att båda ligger och sussar så sött.

Så vad gör man när man helt plötsligt är ensam och det är TYST (för en gångs skull), kollar blocket, så klart!

Det regnar idag

Jag höll nästan på att glömma att deklarera i år, som tur var så läste jag Saras blogg och blev påmind. Det säger lite hur virrig jag är nu för tiden. Förstår inte hur dagarna kan springa i väg som de gör. I morogn ska jag och Sigge bara ha roligt har jag bestämt, det är han och jag hela dagen (eller tills Ante vaknar), kan man ha det bättre?

Lite bilder på vad vi pysslar med., till er norröver.

Tänkte jag skulle hinna med att plantera mina nyinköpta pelargonier ute imorgon, så jag har en chans att ta ihjäl dem :-)

RSS 2.0