Vått, vått...

Sixten har läst sig att öppna blöjan...inte bra...helst inte i sängen... Up and go blöjorna blir tunga så fort och läker, så de är inte riktigt optimala på natten måste man ta fram silvertejpen nu?

Bästa citatet någonsin?

Såg på "Från koja till slott" förra veckan där årets citat kom från snickargubben (eller vad han är, arbetsledare kanske?)

"Jag är inte rädd för hårt arbete-jag kan sitta hur nära som helst och titta på"

Önskar jag hade kommit på det...

Sovmorgon

Idag sov Sigge till 09.20, jag tror han håller på att bli sjuk eller så är det hörntänderna där bak som spökar för så länge brukar han inte sova. Fast det var min morgon att gå upp med honom och det är inte ofta jag vaknar INNAN honom så det gjorde inte så mycket att han sov så länge.

Fattar inte att han snart ska börja på dagis, den 8/9 börjar han, så glömmer jag bort din födelsedag Sussi så vet du varför :-) Vår kille är inte någon liten bebis längre...Fast mamma kan rädda honom från de farliga getterna- än så länge :-)

Efter en vecka bus med sigge var mommo och moffa så här trötta


Hm, undrar varför marknaden med permobiler är så stor på blocket? Jag hade för mig att det är ett hjälpmedel man får från sjukhuset, men vad vet jag? Och varför säljer man en permobil med rubriken "praktisk på bilfri ö" om den är bilfri så är den nog inte alltför stor och då borde man ju kunna GÅ överallt, eller? Undra hur många bilfria ö:ar det finns egentligen? Och varför skaffar man sig inte en cykel istället om nu ön är så stor att det inte går att gå tvärs över den? Fast det kanske är värsta innegrejen att ha en permobil på just den bilfria ön, så har man inte det så blir man kanske utmobbad, vad vet jag?

Pilutta dig!

Halloj Emsan (och alla andra), nu är jag tillbaka.  Har inte riktigt hunnit med att vara här inne, fattar inte hur tiden bara rusar iväg. Antingen är man på jobbet eller så är man med Sigge och när han somnar då är det läggdags nästan för en själv. Men däremellan har vi hunnit kika på två hus sedan sist, men ingen som riktigt passade oss. Men vi har inte gett upp ännu...

Här en dag när jag stod i duschen efter jobbet och filosoferade insåg jag att det är när ens vänner och bekanta skaffar barn som man märker hur lika eller olika man är varandra egentligen. Genom synen på barn och barnuppfostran upptäcker man sidor hos dem som man inte har upptäckt innan. Det är kanske därför som det är så känsligt, för alla vill ju göra "rätt" fast de gör det på olika sätt och har olika förutsättningar. Alla älskar ju sina barn och vill dem allt väl, men vägen dit skiljer sig rätt rejält åt beroende på vilken sorts människa man är och allra minst vilken personlighet ens barn har. Ibland kan jag tycka att det är en sån enorm hets på barnen att de ska vara så väluppfostrade och problemfria redan från början men barn SKA vara barn, de ska protestera och bråka lite, fast det är ju bara min åsikt och eftersom det här är min blogg så får jag tycka så!

Amen!

Hönshjärna?!

Idag har vi varit på ölands djurpark, trevligt som attans.
Dagens citat: "Det kom två lama djur springande mot Ante", sagt av sto(o)rhövdingen själv :-)

Myror i brallan

...har Sigge nu för tiden. Nu vill han inte ens hålla handen när man är ute och går utan ska springa runt själv. Oss struntar han totalt i utan han går sin egna väg utan att ens bry sig om var vi är. Jaga kråkor/skator är det mest spännande som finns.


Trött

Kom hem från jobbet för 45 min är sådär lagom trött, tänkte bara kompletera min filmlista med en BOKLISTA!

* Berlinerpopplarna, bara älskar den boken, den har allt!

* Brunstkalendern av Emma Halmberg (eller Hamberg eller ngt annat), skönt med böcker som man bara kan läsa rakt upp och ner utan att behöva tolka allt. En må bra bok med tårar och skratt och lite ångest.

* I skuggan av värmen av Lotta Thell, självbiografi som man bara slukar rakt upp och ner, kan livet vara så tungt och underbart på samma gång?

Rainy day

Regnet det bara öser ner...*tralala* Tre filmtips om ni har lika tråkigt väder som vi har:

* Hairspray- John Travolta som världens gulligaste mamma, en riktigt feelgood film.
* 300- Samma regissör som gjorde Sin city, bildspråket är underbart, älskar stämningen i hans filmer.
* Solstorm- typisk halvbra svenskfilm, men Kiruna har aldrig sett vackrare ut. Obs, kom ihåg att filmen är fiction, det finns inte en massa religösa fanatiker där!

Hälsningar från norrland

Igår fick Sigge ett vykort av farmor och Tore, så nu hör vi "tisse, sisse" hela dagarna oavsett om det är en kisse, fågel eller något annat djur.Sigge har verkligen en förkärlek till katter, med tanke på att det var hans första ord (efter mamma och pappa). Synd att han inte hann träffa Musse, fast hon hade nog inte varit lika förtjust i honom som han i henne :-)


Grannens bebis skriker...

...och jag är så glad över att det inte bara är vi som har fått gå runt med en skrikande liten krabat. Nio månaders protester låter det som :-)

Igår blev jag inringd till jobbet eftersom de hade så jättemycket att göra, var där tre timmar innan jag kunde gå hem igen och då var det inte lugnt ännu. Det var min enda lediga dag den här veckan, ikväll ska jag in och jobba natt och efter det har jag en till natt innan jag är ledig två dagar-känns SÅ lyxigt!

Nu har jag äntligen fört över bilderna från när vi var på stranden, så här är en bild på strandraggar sigge


Glass det är gott det med...Köpte en bok med 3d bilder med medföljande glasögon på marknaden förra helgen som tydligen var poulära
Hm, han har tydligen sett hur mamma gör, fast SÅ närsynt tror jag inte jag är :-) Är så roligt att se hur de uppfattar saker man gör och den här gången är ju boken inte upp och ner heller.


RSS 2.0