Det ska börjas i tid...

För sixten finns det bara ett sätt att lösa på problem på och det är våld. Fungerar inte det så går det säkert med lite mer våld. Behöver jag säga att trappgrinden är ett evigt gissel för honom, men envis som han är så sitter han och skakar galler varenda dag.
image42
Sigge i full action.

Han har också talang för att bli en framtida ficktjuv. Huxflux sitter han och tuggar på pappersbitar man nyss har haft i fickan. Så medans man är fullt upptagen med något annat har den lilla rackaren smygit ner handen i fickan och snott det man har där. För att inte tala om den gången han snodde ett kexpaket från våran lokala mataffär. När vi kommer ut ur affären märker vi att han har kexpaketet i knäet i vagnen och den var inte betald. Om det fortsätter så här kommer vi få lösa ut honom ett otal gånger när han sitter och skakar galler någon annanstans :-)

Får passa på att gratta min svägerska jessica som fyller år idag. För att skona hennes svaga hjärta nu när hon har uppnått en ansenlig ålder ska jag inte nämna vad siffran är :-) Det är bara sex år mellan henne och Ante så så farligt är det inte. Hur som helst så hoppas jag att hon har haft en toppendag! På tal om ålder så börjar man inse att man har uppnått medelålder när man står och lagar köttsoppa till middag som vi gjorde idag. Första gången som vi gör det själva och det blev faktiskt nästan som mammas och svärmors.

Nu är det dags att hoppa i säng. Föråldrad i förtid som jag är ska jag upp och baka muffins med vaniljsås och hallon imorgon på morgonen. Vilket jag ALLTID gör varenda torsdag- eller ändå inte. Skälet till att jag ska göra denna uppoffring är att Lena, André och Noah kommer imorgon. Känns som nu när man är vuxen och har barn så funkar det inte med Mariekex och köpt vaniljlängd längre utan nu ska det vara hembakat fikabröd (eller glasstårta, när man inte orkar vara duktig).

 

Bälteshållare

Här kommer bilder på nya frisyren

                 

Annars så växer gräset och veckans storhandling är avklarad. Inte så roligt men det måste ju göras... Kikade efter en klänning inför sommarens stundande bröllop men det var inte så roligt eftersom alla klänningar måste vara felsydda eftersom dragkedjorna inte gick igen :-( Nu kan jag ju inte längre skylla på att tuttarna är så stora för att jag ammar heller, får hitta på en ny ursäkt. Fick lära mig idag på traumarepetetionen att säkerhetsbältet ska sitta över låren/höfterna och inte över magen, eftersom det kan skada de inre organen vid en ev. krock. Jag visste väl att valkarna var till för något bra- i det här fallet att hålla säkerhetsbältet på plats, det är bara att lyfta dem över bältet och det sitter som ett smäck :-)  inga inre skador här inte!

image41

Observera att vi båda har håret på vift, på var sin sida-sådan mor sådan son :-)

Godmorgon yxskaft

Var hos frissan igår och färgade mitt hår för första gången, tror jag är unik i det avseendet, på frissan lät det så iallafall. Var smått pinsamt när hon frågade tmig hur det har blivit tidigare när jag har färgat mig på salong varav jag säger att jag aldrig har gjort det. Då utbrister hon högt "HAR DU ALDRIG FÄRGAT DIG TIDIGARE PÅ SALONG". Njaee, det har jag inte, svarar jag halvrodnandes. Hur eller hur så blev det bra, känner numera igen mig själv :-) Ska lägga upp en bild när håret inte står på ända och är sängrufsigt.

Vi fick tidigt morgonbesök idag. kl 8 kom Antes jobbarkompis Nisse med baguetter i högsta hugg, inte fy skam precis :-) Sen blir det en sväng förbi jobbet för traumarepetition inför sommaren. Tänkte stanna kvar någon timme för sista minuten repetition inför nästa vecka när jag är back in business på riktigt.

Angående Emmas mummybrains verkar jag ha en släng av det med, eftersom jag har försökt betala in Jennys kuvertavgift nu i två dagar utan att det har gått. Så igår tågade jag smått irriterad till banken och skulle betala in den eftersom det inte gått via internet. Först fick jag vänta i 30 min på min tur och när jag väl kommer fram till kassan så ber hon mig gå till Swedbank istället eftersom Jenny har konto hos dem annars tar de en avgift på 75 kr. Fattig mamma som man är lät det inte så roligt och gå till nästa bank och vänta där ytterligare 30 min var jag inte så sugen på, så jag frågade henne hur man ska skriva in kontonumret så det går via internet. Då märker jag att jag har försökt betala in avgiften till Jennys syrras telefonnummer istället för kontonumret, så det är inte konstigt att det inte fungerade. Ja, så är det ibland, tur att jag inte började skälla på deras kassa internettjänster som inte fungerade :-) Så nu har Jenko fått pengarna, det gick lite lättare när jag använde kontonumret.


En timme, en minut

För drygt ett år sedan såg jag ut så här:

image36

och nu är det redan min näst sista mammaledighetsdag. Helt otroligt vad fort tiden har gått. Nu är det Antes tur att få vara med honom hela dagarna. Tyckte det var nyss jag satt och funderade över när jag skulle komma tillbaka till jobbet och nu är vi redan här. Fast vi har en vecka till att vara tillsammans hela familjen på innan jag börjar jobba igen och det är nästa vecka. Ante har ledig vecka då så då får vi passa på att njuta.

I morse när jag satt och åt frukost hörde jag Sixten smaska på något men tänkte inte mer på det utan trodde att han drack vatten bara. Men smaskandet blir bara högre och högre och när jag går och tittar vad han smaskar på ser jag hur en Brio godis trillar ur munnen på honom. Livrädd att han ska sätta de små rackarna i halsen går jag fort fram till honom och tittar i munnen, då har han en annan (sur) godis i munnen han sitter och snuttar på. Jisses, vad arg han blev när jag raskt plockade ut den ur munnen! Busungen hade hittat godisskålen på bordet som Ante hade glömt kvar och inte nöjde han sig med EN godis åt gången utan flera skulle det vara, undra vem han brås på...pappa sin kanske? :-)

Vi har varit hos Anna och fikat, själv får man äta hur mycket gott som helst oavsett om det är lördag eller inte :-) Trevligt var det iallafall och Sigge gick på upptäcksfärd och rev ut böckerna från bokhyllan och skuttade ut på balkongen-helt själv. Så vi hittade honom under en av solstolarna i full färd med att pilla på husfasaden.

image37

image38
Funderar på nya bus :-)


Gräsätare

När är en trött mamma som stoltast över sin son, jo när han somnar jättesnällt utan alltför mycket gråt i sin egna säng. Känns som det är för bra för att vara sant så han vaknar nog snart igen och inser att han har blivit lurad. Våran lägga om sovtiderna verkade fungera, för imorse vaknade han först vid 05.30 (som vanligt) men somnade om efter övertalning från hans inte alltför pigga föräldrar och vaknade 06.30 istället på solskenshumör. Får se om det fungerar lika bra i natt, när det gäller barn är inget konstant har jag märkt...

Idag har vi varit på öppna förskolan på sångstund med trubadur och allt. Sigge tyckte det var jätteroligt att klappa händerna och spela på munnen. Han var minst idag och han låg konstant efter alla andra barnen så när de klappade händerna så spelade han fortfarande på munnen etc. men lika glad var han för det. Blir bara tokig på alla andra föräldrar som överbeskyddar sina barn, jag trodde jag skulle vara nojjig men i jämförelse med dem är jag kolugn. Sigge är inne i en jättenyfiken period och andra föräldrar och barn är jätteintressanta och han vill så gärna ta på dem och pussas. Vilket jag tycker är ok om det inte är yngre/mindre barn förstås eftersom de kan vara lite hårdhänta. Nu har det hänt två gånger den här veckan, dels idag och sen i kyrkan att föräldrar har tagit sitt barn upp i famnen och blängt på mig så fort Sigge närmar sig deras barn och vill känna. Det kan vara så enkelt att han bara har rört det andra barnets fot. Ändå är jag alltid just bakom honom IFALL han tar tag i håret eller blir för hårdhänt. Självklart är det ok att andra barn rör Sigge och får han ett nyp så är det inte hela världen, han har säkert gett tillbaka det någongång innan. Hur ska barnen annars få utlopp för sin nyfikenhet?!  Jag förstår ju om de skyddar sina små för att småttingarna tycker att det är läskigt, men de andra barnen är ju också lika nyfikna och vill röra Sigge men svosch säger det bara så plockar deras mamma upp dem.

Att försöka underhålla ett trött barn som inte får sova är inte det lättaste, men det fungerar att gå ut och gå en sväng. Så idag var vi ute och gungade och lekte på gräsmattan. Sixten hade fullt sjå med att stoppa så mycket gräs i munnen som han kunde- och jag med att plocka bort alla strån INNAN de hamnade i munnen.

image35

image37
Mmm, yummie!



Ropen ska skalla, sömn till alla!

Igår inleddes operation sömn... Sixten sömn har inte varit den bästa precis ända sedan dag ett. Medans "alla andra barn"  har vaknat typ 2 gånger/natt eller sovit hela nätterna från dag ett, har inte Sixten gjort det. Nu för tiden har det dock blivit bättre, men han sover bara 9,5 timme/natt och sover 3-4 ggr på dagen istället, vilket vi tänkte ändra på. Så igår började vi försöka hålla honom vaken förbi en av sovtiderna och det gick sådär, han bestämde sig för att gå upp kl 07 imorse men då hade han levt rövare i 1,5 timme under natten istället. Idag har han bara sovit två gånger under dagen så jag håller tummarna att vårt slit med hans gnäll idag ska resultera i att han sover längre i natt. Drömscenariot hade varit om han sov från 20-08, men det är en lång väg dit känns det som...
 
Idag fick jag en släng av Det-är-inte-meningen-att-jag-ska-vara-mammahysteri och att "alla andra" har det så lätt, det berodde mestadels på att jag var dödstrött och Sixten var lika trött han med. Har man inte mamma, svärmor eller någon annan förbarmande släkting i närheten är det rätt tufft ibland. Det hade varit så otroligt skönt att bara kunna åka till dem och bli lite ompysslad eller bara få SOVA. Det är inte en enkel match att vara förälder och alla har nog sina problem de tampas med fasten ingen säger något utan alla är så exemplariska medans man själv går med mjukisbyxor otvättat hår och svettlukt. Just när jag gick och tyckte som mest synd om mig själv stötte vi på Josefine och Ludde som kom från sjukhuset. Ludde har fått lunginflammation med feber och allt. Jag beklagade mig för henne över att jag inte hade hunnit duscha och Sixten fått psykbryt hemma så det var bara att gå ut. Då sa hon att hon knappt sovit något på fem dagar. Kändes SÅ skönt att höra någon annan säga att de har det lika jobbigt (eller värre som i det här fallet) än vad man själv har, för då vet man att man inte är ensam om att kämpa med sitt lilla hjärtegryn. För ibland känns det som om man är ensammast i världen med att ha en knatte som trilskas, för de man själv har problem med är det ingen som har problem med.

Men nu sover lillprinsen och det är Grey`s på femman ikväll och förhoppningsvis blir det en lugn natt med sovmorgon imorgon. Bättre än så kan det inte bli.


Amning och prinsesspojkar

Läste om Spiros amningsproblem (såriga o onda bröstvårtor) och började minnas min egna frustration. Innan Sixten föddes var jag urskeptisk till amning, det hade inte fungerat för någon jag kände (förutom mamma då) och mina förväntningar om att det skulle gå för mig var rätt låga. Sen tyckte jag det skulle kännas rätt skumt att ha någon som sög på MINA tuttar. Men sen på förlossningen satte de honom vid bröstet och j-kla vad han tog tag, trodde inte ett sånt litet pyre kunde ha sådana krafter. Det tog inte alltför lång tid innan såren dök upp och fy tusan vad ont det gjorde. Ante fick inte prata med mig de första minuterna när jag ammade, för jag blev helt blockerad, men skam den som ger sig! Efter någon månad ordnade det upp sig (sorry Spiro, önskar att jag kunde säga att det slutade göra ont tidigare) och från att säga att jag ABSOLUT INTE skulle amma längre än 4 månader, så blev det nästan ytterligare 4 månader till innan Sigge över en natt bestämde sig för att sluta. Till MITT stora förtret. Jag hade tänkt sluta där runtomkring ändå, men jag tyckte vi kunde kommit fram till det beslutet gemensamt, vilket han uppenbarligen INTE tyckte. Jisses, vad jag saknade det efteråt. Trodde aldrig att jag skulle göra det i början, då var jag bara så fruktansvärt less på allt ammande och smärta och undrade vart alla militanta BVC tanter var som predikade hur bra det var med amning-för lite credit borde jag ju ändå få som stod ut, för DEM hade man ju fått höra talas om. Och alla som tjatde om hur underbart det var att amma kunde ju bara flyga och fara, för det var INGEN som berättade hur förbaskat ont det gjorde i början.

Nog om tuttar och bröstvårtor. Var i kyrkan på babyrytmik idag och där berättade en mamma om att hon hade hört på tv/radio(?) om ett par föräldrar som hade en två-treårig kille som bara ville ha tjejkläder, dvs kjol/klänning. De andra mammorna (som alla hade döttrar) började prata om att de inte skulle våga låta deras son (om de hade någon) gå klädd så offentligt som föräldrarna i tv/radio hade gjort. Som pojkmamma kände jag lite att jag borde yttrat mig, men eftersom jag inte har funderat i de banorna och egentligen inte tycker att det är någon stor grej sa bara "han kanske tyckte att tjejkläderna var finare?". Jag har ingen aning om ifall barn i den åldern har någon uppfattning om sin könsidentitet och vad samhället förväntar av pojkar resp. flickor. Den lilla pojken kanske bara ville vara som mamma eller någon dagisfröken eller tjejkompis. Känns som om alla ska vara så nischade från början och mest troligt var/är det antagligen bara en period han gick igenom, men vad vet jag? Hade Sixten velat gå som prinsessa till dagis så HOPPAS jag verkligen att jag har mod nog att låta han göra det. Vad Ante hade gjort är en annan sak, men han slutar aldrig förvåna mig så Sigge hade kanske fått skutta till dagis med älvvingar och paljettskor :-)  En sak till om det hade varit tvärtom att det hade varit en tjej som vill vara Emil eller något annat hade ingen tyckt att det hade varit ett större problem och låtit henne hållas, attans DET borde jag ju sagt till mammorna i kyrkan!

Tjingeling på er!


05.30

Här kommer de utlovade bilderna på Sigge ståendes i sängen.

image32

image33

Lite läskigt verkar han tycka att det är än så länge. Han har inte riktigt fått koll på benen ännu så han liknar lite Bambi på hal is :-) 
Ante jobbar eftermiddag den här veckan så jag får ha vilddjuret helt för mig själv, det ni! Det roliga är att han har bestämt sig för att vakna 05.30 på mornarna nu :- (


Kräkparty

Igår fyllde min lillasyster 23 år, grattis, grattis! Själv firade jag det med att ligga och kräkas och vara allmänt däckad. Ja, jag fick Sigges magsjuka. Jag som brukar skryta med att jag inte brukar bli sjuk- men där fick jag! Fick även bakisflashbacks, insåg hur jäkla jobbigt det är att vara bakis och må så illa som jag gjorde igår. Rätt jobbigt när man har en liten att ta hand om, men som tur är så har jag Ante. Medans jag låg och kallsvettades hela dagen var han en ängel. Sigge i sin tur firade genom att ställa sig upp i spjälsängen för första gången, vilket jag missade eftersom jag låg och sov. Men i morse såg jag det. Ska ta en bild nästa gång och lägga upp så får ni se.



Sunshine

Riktigt härligt vårväder idag. Hela familjen var ute och rörde på fläsket, förutom Sigge som slöade i vagnen, fast han har inte lärt sig att gå ännu så det gjorde inget :-) Gick en runda ner till slottet, vart det låg en massa ungdommar, utan hängtuttar och bristningar och solade i bikini. Min blomvattnerska kommer förbi idag och lämnar nyckeln till lägenheten, vilket kanske är bra så det inte försvinner ännu mer möbler :-)  Sen ikväll blir det kex, ost och öl om Sigge är snäll och somnar tidigt.

image31

Observera att det blåser. Mitt hår brukar inte stå upp annars (yeah, right ).


Dagens tacksamhetslista

image50

Ungefär så här var kvällen igår. Inte konstigt att man kommer ut på matrast först vid 19.45.
Hörde på P3 nyss där reportern läste upp sin tacksamhetslista för dagen, så här kommer min.
 
Jag är tacksam för:

1. Sixten mår lite bättre idag och inte kräkts upp allt jag har försökt ge honom.
2. Att det är helg imorgon och att hela familjen får umgås tillsammans.
3. Solen skiner.
4. Att Sixten lade sin näsa mot min hals och somnade så, precis som när han var liten bebis.
5. Att jag fått avreagera mig för Anna om gårddagens slit på jobbet.

Observera att dagens tacksamhetslista ska hadla om vardagliga saker och inte om typ världsfreden eller dylikt.


  

Vår

Blev inringd till jobbet igår, de var tydligen kris med personal. Så efter tre dagars återinskolning blev jag kastad till vargarna igen :-) Gissa om jag var trött i huvudet och benen när jag kom hem vid 22-tiden. Sen var jag så uppe i varv att jag inte kunde somna. När jag väl lyckades efter 23-tiden vaknar Sixten och kräks. Han fick maginfluensa eller något i går med som pricken över i:et. Så nu snorar, hostar OCH kräks han. Tycker så synd om honom. Men peppar, peppar idag har han ändå varit så pass pigg att vi kunde gå ut en sväng och dokumentera vårtecknen till alla Kirunabor :-)

      image25



                      

Har äve kommit på att går man ut och går tillräckligt tidigt behöver man inte kamma håret utan kan bara dra på sig en mössa (den här har mamma varit snäll och stickat till mig).

Trött mamma och trött Sixten

image28

image29

Passar även på att välkomna Veronica till bloggvärlden.


Små meddelanden

Mina två kärlekar har lämnat varsitt meddelande till mig, ni kan ju gissa vem som har lämnat vad :-)

       

Har upptäckt att vi inte behöver någon pappersstrimlare (eller vad det heter, en sån där som strimlar hemliga papper) eftersom vi har en självgående sådan. Helt otroligt vad snabb han är och varenda liten pappersbit ska in i munnen, inte konstigt att han är lite pruttig ibland eftersom han nog har pappersmassa till en hel kartong med A4-ark i tarmarna.

Blev lite nostalgisk när jag läste Spiros och  Emmas  förlossningsberättelser att jag var tvungen att titta på gamla foton av Sixten. Man skulle inte kunna tro att det är samma unge om man inte visste bättre.

image20

Sixten tre månader

image21

och Sixten tio månader.

För att återknyta till papperstuggaren så är det inte det enda han har gett sig på. Så här ser nedersta trappsteget ut nu för tiden. Blir svårt att förklara för bovärden hur bitmärkerna kom dit.

image23


Skenheliga jag

En gång i veckan går jag och Sixten på babyrytmik i kyrkan. Första gången vi kom och skulle presentera oss så gick det till så här:

-Hej, hej. Linda och Sixten, vem har vi här?
- Moses.

Här blir det tyst för här börjar jag undra vart vi har hamnat någonstans. En kort stund önskade jag att vi hade döpt Sixten till Jesus eller något liknande. Det roliga är att alla verkar vara så gudfruktiga där (iof är det ju faktiskt kyrkan, men ändå) för det är bara jag som råkar säga vilken jäkla tur en av mammorna hade att allt gick bra trots att hennes förlossningen var komplicerad. Jag känner mig lite som en ulv i fårakläder som utnyttjar kyrkans personal (och billiga fika) fast jag inte är någon vidare kyrklig anhängare i vanliga fall. Men vad gör man inte för sina barn? Observera att jag här använder Sixten som täckmantel, för att bedöva mitt dåliga samvete. Men vem vet han kanske blir präst eller något av alla sång- och fikastunder :-) 

Hur eller hur så var vi där idag och jag blir så arg på mig själv som glömde kameran hemma för Sixten var så gullig mot alla andra barn (förutom Agnes som han drog i håret) och skulle bara pussa och krama dem hela tiden. Alla andra barn som inte riktigt uppskattade hans närgångna framtoning kröp förtvivlat iväg...med Sixten hasande på rumpisen efter. De har en lite docksäng där med blunddockor (ni vet dockor som ser ut som små bebisar med rörliga ögonlock) som Sixten hittade och blev jättefascinerad av. Brevid på golvet låg det en docknapp som han plockade upp och gav en av dockorna-så sött. Man blir lika imponerad varenda gång han lyckas lägga ihop ett och ett. Det visar på hur höga förväntningar vi har på honom :-)

image17


image18

Det fick bli två bilder från igår istället på busungen. 


Hospital time

Tycker det här säger allt: 

image16

Känner man igen sig, eller? Skönt att Vårdfacket äntligen tar tag i lönefrågan.

The return of the Snorunge

Sixten är snorig...igen och hostig...igen. Känns som om man är liiite less på snor vid det här laget. Men lika glad är han för det, även om han kan bli lite frustrerad och grinig när snoret rinner. Fast mest sur blir han när man försöker torka bort det, då ger han ifrån sig sitt krigsvrål. Idag var vi ute i lekparken och gungade, vilket han tycker är roligt i ca 2 minuter sen ser han mest uttråkad ut. Vår lillkille är lite kräsen när det gäller underhållning.

image14


Roligast just nu är att leka med BRIO klossarna han fick av mommo som snart är träfärgade igen, efter att han har gnuggat sina huggtänder mot dem.

image15

Inse hur ont det gör när han tar tag i sidfläsket och biter till med de gaddarna. Konstigt nog har han någon förkärlek till att bitas där det gör som ondast, men det är kanske för att det är som mjukast där.




Byggare Bob

Vi har en Byggare Bob hemma. Vi klädde om köksstolarna idag och det var inte det lättaste när man har en liten kille som vill hjälpa till. Efter att ha varit och pillat på allt Ante gjorde fick han tillslut en egen skruvmejsel som han skruvade för fullt med.

                               

Helt otroligt vad snabbt de små lär sig vissa saker. Han har tex kommit på var vi förvarar burken med Mariekex (under vagnen) och varenda morgon letar han reda på den och kommer hoppandes med den i högsta hugg och vill ha ett kex. Var en sväng förbi leksaksbutiken idag och hittade en polisbil till honom. Han har inte lärt sig ännu hur han tar sig fram i den utan kör den lite slöa stilen (vi får putta på).

image12

image13

Just nu ligger det lilla monstret och sover. Ante kollar någon tråkig fotbollsmatch, ska gå ner och störa honom med en massa dumma frågor- han gillar när jag gör det för då får han känna sig duktig.


Alex Schulman, släng dig i väggen!

Just det! För jag har fler besökare på min blogg än vad du har...  eller ändå inte. Kollade statistiken igår och den visade FYRA besökare! Var är alla?! Jag menar mitt liv borde ju vara jätteintressant att läsa om! Typ idag handlade vi på Maxi och dammsög. Hur vardagsnära är inte det- plus att ALLA kan relatera till det. Okej, jag har inte en massa kändispolare jag SMS:ar till men jag har faktiskt en kameratelefon nu (efter att jag lyckades få hela väska inklusive min gamla mobil indränkt i Mollipect)- med RADIO, snacka hög wow-effekt! 
Får göra som Fotbollsfrun (http://blogg.aftonbladet.se/7148/) och ställa upp i Jeopardy eller något för att uppmärksamma min blogg. Men med tanke på hur vilande mina hjärnceller är i nuläget finns risken att man blir ihågkommen för något annat. Well, well cykelställ.

Annars är det lugnt idag, bilen är tvättad och duktig som jag är fixar jag egen barnmat åt Sixten. Inte för att han är så jätteförtjust i det om jag ska vara ärlig, men han äter det iallafall. ibland är det lite tråkigt att barn är så ärliga : )



Grannar

Jag trivs väldigt bra med våran lägenhet, men vi har endel konstiga grannar. Här en dag när vi var på väg ut hänger det en lapp på en av grannarnas dörr, ett vanligt vitt A4-ark textad med bläckpenna: "VARNING FÖR MICROVÅGSSTRÅLNING. DO NOT ENTER" . Man kan undra om Statens strålskyddsinstitut kände till det : ) 

För att återkoppla till gårdagens inlägg; idag är det tvätt dag och imorgon tvätta-bilen-dag (antes favorit dag). Har även hunnit med en sväng till åhléns idag och inhandlade en ny vaxduk till köksbordet, en ovärdelig grej när man har ett litet monster som gärna vill äta själv.

                     




Inbrott

Jag tror vi har haft inbrott, för lägenheten är upp och ner. Som tur var lyckades jag fånga förövaren på väg bort från brottsplatsen.

                         

Ante har ledig vecka den här veckan så jag har varit på jobbet och inskolats på nytt. Roligt men man märkar att man har legat av på takten rejält. Sen är det ju datajournalerna som inte kan ta i det jag mentalt ser framför mig hur det ska se ut. Dagens teknik, man tycker ju att de borde ha någon form av tankeöverförings modul eller något, smått frustrerande.

Men idag har jag varit ledig vilket betyder-handling, städning och tvätt. Idag var det handling, hittade en trasmatta till köket så numera ser det ut så här




Fick en chock när vi kom hem efter påsken. Trodde nästan en sekund att blomvattnerskan hade snott våra grejer eftersom det såg så tomt ut. När jag som bäst stod och spekulerade vart våra saker hade tagit vägen upplyste Ante mig om att jag faktiskt hade slängt våran gamla matta när vi flyttade och att vi inte hade så mycket saker. Sanningen kan vara hård ibland...
Få se om mattan får ligga kvar, har redan hittat små kexsmulor på den : ) Såg för övrigt på bilden att våran lilla inbrottstjuv har glömt kvar en socke på mattan, så nu kan vi sluta leta efter den. 


Jaha, du!

Fick nyss höra att jag startade mitt förra inlägg med ett stavfel, så det här började ju bra :-)

Sigge sov ovanligt länge idag på förmiddagen, men det var nog bara för att jag var så stressad att komma iväg till öppna förskolan. Vi missade sångstunden men det gjorde nog inte så mycket för hans del.

image51

Misstänker att det är en ny tand på gång. Det brukar vara så när man hittar kexbitar i håret och inser att styling produkter egentligen består av bebisdreggel.

Får passa på att gratta Sofia och M till deras lillkille. Tyckte det var nyss Sigge var så där liten och puttinutti (och tandfri- antalet bitmärken på min kropp hade minskat drastiskt).


Premiär

*Fanfar* Här med deklarerar jag att denna blogg har öppnats. Jag är numera bloggare, kanske borde skriva in det i mitt cv för att verka hipp. Alla verkar hålla på med det nu för tiden och modern som jag är så bestämde jag mig för att ansluta mig till alla andra trendkänsliga människor med intressanta liv.

Denna blogg lär dock inte tillhöra ovanstående kategori, så nu har vi klargjort det.

Till er andra som fortfarande är kvar tänkte jag bara säga välkomna, ni behöver inte ta av er skorna eftersom det kan ligga lite snor och dreggel i hörnen.

Dagens planering

* Borsta tänderna och snygga till sig

* Åka till öppna förskolan

* Lämna blod till bättre behövande.



RSS 2.0