update

Ett tag sedan jag skrev något men det har varit mycket jobbande för både mig och Ante, så när Sixten har somnat efter en vild kväll tillsammans brukar jag också prioritera sömn istället för att slå  igång datorn.

Nicko kom i måndags och det är jätteroligt att träffa honom igen, att han sen är en fena på att laga mat gör ju inte saken sämre :-) Veronica fattas förstås, men eftersom hon är så snäll och bra så jobbar hon för Nicko istället.

Idag har vi haft 23 grader varmt och det har varit så skönt! Vi har gått omkring med shorts och klänning hela dagen. I lördags var vi på kosläpp, jättetrevligt tills Sixten ville ner och klappa korna. Då tyckte vi det var dags att åka vidare.

Eftersom inspirationen är noll för tillfället så går jag och duschar istället.

Baciller och nallar

I fredags var Ante med Sigge på vårdcentralen då han haft feber i typ 6 dagar till och från.  Läkaren hade sagt att det var tur att de kom för han hade lungorna fulla med slem och hade vi väntat två dagar till så hade han fått dubbelsidig lunginflammation. Årets mamma pris går nog inte till mig det här året heller. Det är ju så man skäms över att vara sjuksyrra. Men han har ju inte varit dålig på något sätt och hostig och rosslig blir han alltid när han är förkyld och man vill ju inte ringa till läkaren stup i kvarten för lite snor i näsan, men...men. Stackars Sixten...fast han var piggare än någonsin i fredags kväll INNAN vi ens hade börjat ge honom Amimox, så det kanske hade gett med sig i allfall (observera att jag försöker döva mitt dåliga samvete).

När moster Malin var här fick han en Halvan bok som han älskar så jag köpte en till för någon dag sedan (Halvan kör ambulans, of course). Igår när Ante och Sigge var på väg till dagis ser de en ambulans, varav sigge säger "nalle" och pekar mot ambulansen. I boken kommer Halvan och hämtar en nalle som får plåster på magen och åker till sjukhuset. Det är så roligt att han börjar koppla ihop saker och ting och man blir lika förvånad veranda gång. Så nu tror Sigge att alla ambulanser har nallepatienter.

Jag är så arg och sur idag

Idag känner jag mig omotiverat arg och allmän folkilsk.Vilket min familj fått erfara...med denna ilska och frustration medföljer förstås ett sjukt dåligt samvete för att jag är just så ilsk (och trött). Men sjukt barn, förmiddagsskift där jag fick stanna över en halvtimme och uttråkade grabbar när man kommer hem är ingen bra kombination. Frustrationen hos alla är ganska stor för tillfället. Önskar jag hade något icke ömtåligt jag kunde kasta i golvet och sparka på. Det är tur att man har en sån förlåtande sambo, för om en timme kommer jag komma krypande till honom och be om ursäkt för mitt pissiga humör. Bebissugen är jag med, men det känns inte som läge för det nu precis...ingen lovemaking stämning i det här huset just nu precis. och om jag är trött nu, vad skulle jag inte då vara med ett litet knott till? Här kommer en lista på saker jag är irriterad på just nu:
*Jag är trött
*Jag har ont i ryggen
*Det kliar i huvudet och jag har spänningshuvudvärk
*Sigge är otroligt mammig (jättemysigt oftast, men inte just nu när man bara vill vara i fred i en halvtimme)
* Jag är less på att svara var allt i det här huset finns (får jag iof sig skylla mig själv eftersom det var jag som packade upp alla lådor).

Nu ska jag gå och morra lite till

påsksnor

Jag vet inte vad ni har för påsktraditioner, men två år i rad har sigge firat in påsken med feber, hosta och snor. Imorgon får Ante stanna hemma, medans jag får gå med halvt hjärta till jobbet. Ett säkert tecken på att busfröet är sjuk är att han inte släpper mig en halvmeter från honom. Ante får inte ens läsa en bok åt honom, det är bara jag som gäller. Jättemysigt oftast, då det är enda gången han kan sitta stilla i famnen längre än två minuter, men lite jobbigt när man behöver laga mat och gå på toaletten, han är ju ingen lite bebis längre som ma kan ha på en armen. Jag kommer vara dödstrött imorgon eftersom jag alltid sover så dåligt när Sigge är sjuk, lillälsklingen.  

Välkommen till casa de kottis

Ser det ut så här så har ni kommit rätt:Ps. ser du mamma att jag ahr hängt upp almenackan? ds.

För att citera min älskade mamma återigen säger jag " köket är ju fint i allafall".

Bortse från alla saker som ligger huller om buller, kan man inte koka ett ägg så förklarar det hur tankspridda föräldrar Sigge har nu för tiden. Men till helgen blir det röja av och då menar jag inte dansa på krogen till kl 3 och slänga ut tv-apparater från 2:a våningen, utan städa, kratta och fixa.

Jobbar inte alla andra föräldrar?

Idag ska Sixten ha den årliga äggjakten på dagis, jag glömde bort hans ägg på spisen så den var så där lagom stenhård. När jag sedan kommer och ska lägga över den i korgen märkar jag att ALLA andra äggen är målad. Som tur är så är Sixten för lite fortfarande för att fatta pinsamheten i det. Jag tröstar mig med att de andra föräldrarna säkert inte hade målat sina ägg utan att de hade gjort det på dagis och efterom sigge kom när jakten skulle just börja så hade han inte hunnit måla sin, eller något sådant... Fattar inte hur alla andra föräldrarna hinner med sådana saker, jag hade fullt upp med att komma ihåg att han skulle ha med sig ett ägg. Sak samma, om det är en äggrullartävling så lär Sigge vinna överlägset, om de ska äta den tycker jag synd om honom :-)
Om det är på dagis dåliga mammor sållas ut så ligger jag riskigt till, men vi hade faktiskt fullt upp med att klä trädet med påskfjädrar igår och bära ved. Vi får måla påskägg på lördag istället när jag är ledig.

Sixten har gjort sitt första påskpynt.


Sådan mamma sådan son, då alla andra barn hade en gräsmatta i sitt glas, Sigge har typ 5 grässtrån :-) Han var så stolt över den (och vi med).

Drömkåken

Åh, vad det är härligt med hus! Igår natt vaknade jag av att det var kokhett i sovrummet, så jag sträcker ut ena handen och vrider om reglaget till elementet för att sänka värmen. Plopp sa det och så satt jag där med den i handen. Klockan var ett på natten så jag kände lite i mörkret om det sprutade eller droppade vatten, vilket det inte gjorde. Så jag la det på fönsterbrädan och somnade om.

Myrorna i tvättstugan är numera döda och ligger där och skräpar, funderar om jag inte ska snickra ihop ett kors eller något med tanke på massgraven vi har där nu...

Nyss skickade jag i väg tentan så nu kanske livet kan börja igen och snart börjar hemtelefonen fungera, den 17:e är det sagt. Av någon anledning har det varit ovanligt tyst i casa de kottis :-)

Stressad, jag?!

Känner att det är lite mycket just nu, det är inte lätt att skriva en tenta som ska vara inlämnad på måndag och jobba hela helgen. Nu har syrran åkt hem, men trevligt har vi haft trots att det har blivit lite tidiga kvällar, men blir man väck varje morgon runt 6-7 snåret (även som gäst) i det här huset så är man inte så kvällspigg. Men på tisdag börjar livet igen förhoppningsvis.

RSS 2.0